31.12.2019, 12:44
Як правильно вибрати рибу на новорічний стіл?
Тривають приготування до Нового року. Експерти радять, як правильно обрати рибу й не зіпсувати собі свята. Асоціація риболовів України радить як обирати рибу до столу та детально роз'яснює з чого складаються улюблені рибні консерви.
Пангасіус і тілапія
Фахівці не радять захоплюватися цими рибками. Пангасіус вирощують у В'єтнамі в каламутних водах Меконгу, в який свого часу американці вилили тонни отруйних речовин. Спочатку його везли до Євросоюзу, але в ряді поставок виявили в рибі важкі метали. Сьогодні вона в основному поставляється в країни СНД. У тілапії дещо інша «проблема»: її розводять в Китаї, де годують далеко не ідеальними кормами з великим відсотком хімії.
Лосось
Це зазвичай фермерський продукт, який для краси підгодовують кормами з барвниками. Сьогодні можна взяти сухий корм для риби, змішати його з будь-якою харчовою фарбою і отримати хоч синього лосося. Тому, якщо хочете харчуватися виключно дикою рибою, шукайте промислового шотландського лосося, далекосхідного або ж Мурманську сьомгу. Натуральний колір риби - сірувато-бордовий.
Консервована горбуша
Найкращі консерви роблять відразу після вилову риби, тому вибирайте баночки, виготовлені на Далекому Сході, а не де-небудь в іншому місці. У складі хороших консервів «Горбуша в власному соку» можуть бути тільки риба і сіль.
Шпроти
Для приготування консервів «Шпроти в маслі» використовується кілька чи салака. Перед покупкою подивися на дату їх виготовлення. Найсмачніші робляться восени або взимку, а ось з квітня по серпень консерви готують із замороженої риби. Причиною гіркуватого присмаку шпрот може бути копчення рідким димом. Дані консерви містить канцерогени і тому часте та в великій кількості вживати їх не рекомендоване.
Слабо солоний оселедець
Найкраще купувати цільний слабо солений оселедець, приготовлений по ДЕСТу. Якщо риба продається розчиненою на шматочки, вона містить консерванти. Ідеальний склад: оселедець, сіль і спеції. Зябра у риби повинні бути чистими, без слизу, очі - зберегти прозорість. Жовті плями свідчать про те, що оселедець приготовлена з простроченої сировини або неправильно зберігався.
Фахівці не радять захоплюватися цими рибками. Пангасіус вирощують у В'єтнамі в каламутних водах Меконгу, в який свого часу американці вилили тонни отруйних речовин. Спочатку його везли до Євросоюзу, але в ряді поставок виявили в рибі важкі метали. Сьогодні вона в основному поставляється в країни СНД. У тілапії дещо інша «проблема»: її розводять в Китаї, де годують далеко не ідеальними кормами з великим відсотком хімії.
Лосось
Це зазвичай фермерський продукт, який для краси підгодовують кормами з барвниками. Сьогодні можна взяти сухий корм для риби, змішати його з будь-якою харчовою фарбою і отримати хоч синього лосося. Тому, якщо хочете харчуватися виключно дикою рибою, шукайте промислового шотландського лосося, далекосхідного або ж Мурманську сьомгу. Натуральний колір риби - сірувато-бордовий.
Консервована горбуша
Найкращі консерви роблять відразу після вилову риби, тому вибирайте баночки, виготовлені на Далекому Сході, а не де-небудь в іншому місці. У складі хороших консервів «Горбуша в власному соку» можуть бути тільки риба і сіль.
Шпроти
Для приготування консервів «Шпроти в маслі» використовується кілька чи салака. Перед покупкою подивися на дату їх виготовлення. Найсмачніші робляться восени або взимку, а ось з квітня по серпень консерви готують із замороженої риби. Причиною гіркуватого присмаку шпрот може бути копчення рідким димом. Дані консерви містить канцерогени і тому часте та в великій кількості вживати їх не рекомендоване.
Слабо солоний оселедець
Найкраще купувати цільний слабо солений оселедець, приготовлений по ДЕСТу. Якщо риба продається розчиненою на шматочки, вона містить консерванти. Ідеальний склад: оселедець, сіль і спеції. Зябра у риби повинні бути чистими, без слизу, очі - зберегти прозорість. Жовті плями свідчать про те, що оселедець приготовлена з простроченої сировини або неправильно зберігався.

Категорія: Новини > Україна і світ
Автор: Ogo.uaПереглядів: 2017Інші статті рубрики:
Новий пакет санкцій для росії: які обмеження передбачає документ

Міністри закордонних справ країн ЄС схвалили 16-й пакет санкцій проти Росії.
переглядів: 495
Сьогодні вночі Україна відбивала повітряний напад: скільки цілеї уразили

У 12 областях України тривала протиповітряна оборона.
переглядів: 472
Три роки спротиву: як росія вторглась в Україну (ФОТО/ВІДЕО)

Три роки тому, саме в цей час українці прокинулися від вибухів. У цей самий момент, о 04.30 диктатор у москві оголосив про "початок".
переглядів: 582
В Україні продовжили термін перебронювання

Термін для переоформлення бронювання від мобілізації продовжено до 31 березня. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.
переглядів: 630
В Україні запрацює субсидія на оренду житла для ВПО

З 29 січня 2025 року в Україні стартував новий механізм підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) — субсидія на оренду житла.
переглядів: 1093