Ми у Facebook
15.01.2020, 10:00

Рівненщина: Коли точно зменшать платіжки за тепло?

Фото - tvcru

Нещодавно заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська зустрілася з представниками теплопостачальних підприємств області. Ті пообіцяли, що проведуть перерахунок. Кореспондент ОГО дізнався, коли це станеться.
В кінці минулого року Уряд прийняв постанову, яка передбачає перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, постачання гарячої води у зв’язку із зміною ціни на природний газ.

«Уряд врегулював надання послуг з опалення і постачання тепла відповідно до ринкових умов. У результаті теплопостачальні організації мають право змінити нарахування за теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в залежності від вартості природного газу, а не тарифу на дані послуги», - звернулася Людмила Шатковська до тепловиків.

Ті, в свою чергу, висловили готовність здійснити перерахунок.

Кореспондент ОГО дізнався деталі:

Станом на сьогодні, перерахунки в частині вартості природнього газу, в платіжках за грудень 2019 року за централізоване опалення та гаряче водопостачання, теплопостачальними підприємства області проведено.

Процент зменшення нарахувань в платіжках за вказані послуги становить до 20,3%, залежно від теплопостачального підприємства та затверджених тарифів.

Сума перерахунку для споживача враховується, як оплата майбутніх послуг.
, - йдеться у повідомленні з Рівненської ОДА.

Як дізнався кореспондент ОГО, деякі рівняни вже отримали "перераховані" платіжки за тепло.

Нагадаємо, на Рівненщині можна отримати гроші за пільги





На правах реклами