«Корисна програма»: 5 секретів шоколадних цукерок
У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерти програми розібралися, як правильно вибирати і зберігати шоколадні цукерки, а також - в чому полягає секрет їх популярності.
1. У складі якісних шоколадних цукерок обов'язково має бути какао-масло.
Юлія Слива, експерт з якості та безпеки харчових продуктів: «Більшість виробників вказують склад цукерок на упаковці. Правда, багато споживачів не часто звертають на нього увагу. До складу якісних шоколадних цукерок входить 3 інгредієнти: какао-боби, масло какао і цукор. Масло какао - це найдорожчий інгредієнт справжнього шоколаду, який недобросовісні виробники часто замінюють пальмовою або кокосовою олією, а на упаковці вказують «рослинна олія». Температура плавлення масла какао - +32 градуси, тому цукерки з якісного шоколаду тануть у роті».
2. Якщо поверхня шоколадних цукерок матова - в їх складі є соя.
«Цукерки можуть бути покриті шоколадною або кондитерською глазур'ю, - продовжує Юлія Слива. - У якісному продукті шоколадної глазурі має бути не менше 40% по співвідношенню з начинкою. Якщо поверхня шоколадних цукерок матова - в продукті присутня соя. Якісні цукерки з натурального шоколаду повинні мати гладку, блискучу, рівну поверхню, без розводів і напливів».
3. Шоколадні цукерки можна зберігати не більше 6 місяців.
«Якісні цукерки можуть зберігатися не більше півроку, - каже експерт з якості та безпеки харчових продуктів. - Оптимальна температура для зберігання становить +18 градусів. Різкі перепади температурного режиму та підвищена вологість цукеркам протипоказані. При перепадах температури на поверхні шоколаду виникає білястий наліт. Шкоди такі цукерки організму не завдадуть, але смакові якості будуть на порядок нижчі. Біліють цукерки, якщо їх зберігати в холодильнику, - від вологості. А також - якщо їх тримати на сонці і при високій температурі».
4. Цукерки з темного шоколаду корисні для здоров'я.
Олександр Лук'яненко, ведучий: «У перекладі з латинської слово «цукерка» означає «приготоване зілля». Вчені вважають, що цукерки з темного шоколаду корисні для нашого здоров'я. Вони запобігають передчасному старінню і допомагають худнути, адже знижують апетит. За статистикою, головними споживачами шоколаду і шоколадних цукерок у світі є швейцарці, німці та бельгійці. За рік вони з'їдають більше одинадцяти кілограмів продукту на одну людину. Іспанці споживають 3 кг в рік. А японці - всього два кілограми. Українці в цьому плані ближчі до бельгійців. Шоколадних цукерок у нас багато, і ми їх із задоволенням їмо. Але щоб на талії не з'явилися зайві сантиметри, не переїдайте!»
5. Рекомендується вживати не більше однієї цукерки в день.
Катерина Кондратюк, дієтолог: «У шоколадних цукерок багато корисних властивостей, якщо вони виготовлені зі справжніх какао-бобів. Вони багаті такими мікроелементами, як теобромін, кофеїн, поліфеноли. Наприклад, кофеїн допомагає підтримувати роботу серцево-судинної системи, особливо він корисний людям з низьким тиском. Теобромін - необхідна речовина для нормального функціонування дихальної системи. Поліфеноли працюють в організмі людини як антиоксиданти, підвищуючи імунітет і покращуючи настрій. При відсутності протипоказань і помірному споживанні - не більше 20 грамів (одна цукерка) в день - цукерки не завдадуть шкоди організму. Краще їх їсти після обіду. А дітям до трьох років давати цукерки не рекомендується».
До речі, психологи вважають, що характер людини можна визначити за допомогою його улюблених цукерок:
- Якщо ви вибираєте круглі цукерки, значить, у вас багато друзів.
- Квадратна цукерка говорить про конструктивізм.
- Овальна - про чуттєву натуру.
- Молочний шоколад свідчить про те, що ви до сих пір в душі - дитина.
- Цукерки з кокосовою начинкою люблять творчі люди.
- Полуничну начинку вибирають романтики.
- Якщо вибрали начинку з горіхами - ви сором'язливі.
- Якщо ж ви вважаєте, що шоколад шкідливий, - ви просто втратили смак до життя.
Ще більше корисних порад про шоколадні цукерки - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»: https://www.youtube.com/watch?v=V18l-cqavbg
Текст і фото - прес-служба телеканалу Інтер.
поради, шоколадні цукерки, Інтер, Корисна програма, споживач
Віра в краще та нові рішення: астропрогноз на суботу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 20 квітня.
переглядів: 174
20 квітня: свята, іменинники, заборони та прикмети
Сьогодні у світі відзначають День вдячності волонтерам.
переглядів: 174
Як пофарбувати яйця до Пасхи: 6 цікавих способів, про які ви не чули
Пофарбувати яйця перед Великоднем це улюблена справа багатьох, але не всім відомі нестандартні способи, як це зробити.
переглядів: 349
Лікування атрофії зорового нерва: як стовбурові клітини допомагають покращити зір
Атрофія зорового нерва (АЗН) є однією з найнебезпечніших причин погіршення та втрати зору. Це можливий наслідок багатьох офтальмологічних захворювань, що призводять до пошкодження нерва та порушення проведення імпульсів від сітківки до мозку. В останні роки для лікування захворювання в розвинених країнах все частіше застосовують стволові клітини (СК). Якщо ви хочете скористатися цією методикою, щоб поліпшити зір, можете записатися до лікаря або уточнити вартість лікування атрофії зорового нерва на сайті Booking Health.
переглядів: 272
Які зараз черги на польському кордоні
Прикордонники повідомили інформацію про стан черг на польському кордоні станом на ранок, 19 квітня.
переглядів: 309