Ми у Facebook
20.01.2020, 14:02

Що говорять рівняни про фільм "Віддана"?

Кілька днів тому в місті презентували стрічку "Віддана" за мотивами книги Софії Андрухович "Фелікс Австрія". Цікаво, що режисеркою стрічки є рівнянка Христина Сиволап.
Прем’єра в Рівному відбулася доволі успішно - рівняни розкупили квитки на фільм й віддану зустріли оплесками.

Ось кілька рецензій, які з’явилися в мережі після фільму:



Олександр Поліщук:

Написав об‘ємний відгук про фільм, але стер. Якого біса, краще придбайте квиток і самі все побачите!

Кіно, зняте за 2 місяці, оцінюю на високому рівні. Легкий і водночас емоційний фільм. Радію за український кінематограф і успіхи рівненської режисерки. Христина Сиволап, ти молодець, не зупиняйся.
-
p.s. Помітив один дрібненький кіноляп, але так як у фільмі літала й балакала риба, то може так і було задумано)
хто вже переглянув кінострічку?


Вікторія Назарук:




Завдяки небайдужим рівнянам у кінотеатрі сьогодні можна було переглянути нову українську кінострічку Віддана , режисеркою якої стала Христина Сиволап.

Знятий фільм за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія».
Сюжет розгортається в Станіславові (давня назва Івано-Франківська) на перетині 19 та 20 століть.

Наче цікаві сусіди, уважно спостерігаємо за непростими стосунками двох жінок - служниці Стефанії Чорненько та панянки Аделі Анґер.
Дівчата зростали разом після трагічної загибелі під час пожежі дружини доктора Анґера та батьків Стефанії, котрі були при родині домашніми працівниками.

25 років живуть поруч одна одної. Разом навчаються, конкурують за увагу, плетуть інтриги, кепкують одна з одної, але не можуть йти власними окремими шляхами, хоч спільний їх і виснажує. Аделя виходить заміж, а Стефа все ж живе при ній, ведучи усе хатнє господарство.

Кожна жінка плекає свою реальність.

Стефанії, від імені якої ведеться розповідь, дискомфортно через своє становище служниці. Вона переконана, що мусить завше лишатися при Аделі, бо та без неї нічому не дасть ладу, слабка й беззахисна. Водночас Стефі неприємна Аделина зверхність, чванливість. Дівчина звіряє свої думки молодому священикові, котрий отримує парафію при в'язниці.
Із його вуст злинає думка: "Стефанія та Аделя - два дерева, які переплелися та заважають рости одне одному".

Зв'язок, породжений вогнем, вогонь і руйнується.

Під час пожежі в домі Аделі Стефанія врешті усвідомлює, що час йти у світ самій, будувати власні мости, відкинути старі переконання.

Стрічка про тягар переконання, про відданість, яка виростає від недомовок та надмірної фантазії, про дивовижні ігри нашої свідомості, ілюзію та казку, яку витворивши раз у своїй уяві, намагаємося намертво вцементовувати, відмовляючись чути голоси зовнішнього світу.

А ще ця стрічка про важливість говорити, відверто, відкидаючи жалі й терзання, тверезо й прямо, бо від цієї прямоти може залежати чиєсь життя, а може й твоє власне.

Кіно сприймається легше й, певне, спокійніше, аніж книга Софії Андрухович, котра лягла в основу. Кадри ніжніші й ласкавіші, натомість слово гостріше й місцями навіть дошкульніше.

Чи казка це? Якщо і так, то досить повчальна, бо кожен отримує те, чого прагне. Отже, бажання й своє уявлення про них треба добре обмірковувати.
Однак, і стрічка й книга точно варті нашого цінного часу.


Сергій Гемберг:




Естетичне задоволення та приємний післясмак від якісного українського кіно!
Це дуже вдалий дебют, як на мене.
Вітаю Христину Сиволап і дякую!
Аншлаг в рідному місті та оплески стоячі.
Всім раджу подивитися «Віддана».


Валентина Іванюк:



"Люди бачать лише те, що самі хочуть побачити. Люди прагнуть ілюзій." - репліка з фільму #Віддана.
Як на мене, ця фраза - алегорія життя!)
Високопрофесійне українське кіно. Сумлінна праця режисерки #Христина_Сиволап. Переглядом - приємно вражена, друзі! Добре, що у Рівному таки відбувся довгожданний показ!


Саша Шевчук:





Подивився Віддана. Хотів би придертися, та нема до чого. Все дуже добре. Не буду перелічувати заслуги команди поіменно, бо це дурне діло – впоралися всі. Актори теж приємно здивували грою. Особливо хочу відзначити нашого земляка Юрія Дейнегу, так зіграти таку невеличку роль треба вміти.

Віддана - це справді дуже хороше кіно. Не проґавте шанс подивитися на великому екрані.

P.S. Христина Сиволап, на прем'єру Вашого другого повнометражного фільму я теж піду.


Нагадаємо, акторка з Польщі вчила українську мову для фільму "Віддана". У фільмі, де режисерка - рівнянка, можна буде побачити багатьох зірок.





На правах реклами