Ми у Facebook
05.02.2020, 15:25

Скільки грошей переслали заробітчани в Україні?

фото з epravda.com.ua.

За розрахунками Національного банку України, за підсумками 2019 року українські трудові мігранти переказали близько 12 мільярдів доларів грошових переказів.
«Сприятливу ситуацію на валютному ринку упродовж майже всього минулого року визначали гарні показники експорту, які підтримувала відносно непогана цінова кон’юнктура на зовнішніх ринках; рекордна врожайність аграрного сектору; помірне зростання імпорту товарів, зокрема, завдяки нижчим цінам на енергоносії; стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько 12 мільярдів доларів)», — йдеться у повідомленні Нацбанку.

Там відзначають, що обсяги грошових переказів дозволили суттєво зменшити курс іноземних валют у 2019 році. Так, у грудні курс долара опустився до 23,2 гривні — на 5 гривень від початку минулого року.

Разом з тим, на початку 2020 року курс валют почав навпаки зростати. Девальвацію гривні у Нацбанку пояснюють попитом на валюту серед імпортерів та низьким обсягом продажу валюти експортерами через отримання бюджетного відшкодування ПДВ.

За три квартали 2019 року трудові мігранти переказали до України 8,74 мільярда доларів, з яких 2,82 мільярда склали перекази з Польщі.

Про це повідомляє Громадське.





На правах реклами