Ми у Facebook
10.02.2020, 17:28

Українка виборола Оскар за найкращу документалку

фото з tsn.ua.

Вчорашня зіркова ніч принесла нагороди не тільки іноземним зіркам кінематографу, але й українській кіномисткині, яка теж отримала жадану статуетку.
Киянка Олена Андрейчева отримала статуетку за короткометражну документалку "Навчання катанню на скейтборді у воєнній зоні (якщо ти дівчинка)”. Стрічка розповідає про життя дівчаток в Афганістані.

Олена Андрейчева та Керол Дайсінгер тримають статуетки Оскар, фото з oscar.go.com
Олена Андрейчева та Керол Дайсінгер тримають статуетки Оскар, фото з oscar.go.com


На сайті номінації Оскар ідеться про те, що постановниками короткометражки є не тільки Олена Андрейчева, але й Керол Дайсінгер, яка теж отримала заповітну кінонагороду.

“Найважливішим аспектом моєї роботи і моєї мотивації є щире бажання з’ясувати, як це жити життям людей, які є героями моїх фільмів”, - зазначила Андрейчева, повідомляє Еспресо ТВ.

Олена Андрейчева<br />
фото з bafta.org
Олена Андрейчева
фото з bafta.org


Відомо, що згадана короткометражка також отримала нагороду Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA).

Нині Олена Андрейчева проживає у Великій Британії.

Нагадаємо, в кінці 20219 року в Лос-Анджелесі оголосили шорт-лист 92-ї нагороди Американської кіноакадемії, – кінопремії «Оскар». У категорії «Міжнародний повнометражний фільм» (раніше відомій як «Найкращий фільм іноземною мовою») до наступного туру голосування пройшли десять фільмів. Серед них і створений за підтримки Держкіно українсько-чесько-словацько-польський фільм Вацлава Маргоула «Пофарбоване пташеня», висунутий національним претендентом від Чехії.





На правах реклами