«Корисна програма»: чи корисна сиркова маса, як прийнято вважати?

Сиркова маса - смачні, поживні і популярні ласощі. Крім сиру, в ній може міститися цукор, сметана, вершкове масло, родзинки або курага. Ці інгредієнти роблять масу більш ситною. Дослідження вчених з Гарвардської школи громадського здоров'я показали, що щоденне вживання сирних продуктів, багатих вітаміном D і кальцієм, зводить до мінімуму ризик захворіти на рак грудей. Але чи так корисна сирна маса, як звичайний сир? Які її складові можуть нашкодити здоров'ю?
«Класична якісна сирна маса багата вітамінами і мікроелементами, а також містить велику кількість лактобактерій, які стабілізують мікрофлору кишечника, - розповідає технолог з виробництва молочної продукції Тетяна Дядечко. - Однак різні добавки знижують корисність. Виробники можуть додавати в сирну масу консерванти, рослинні жири, загусники (крохмаль) і ароматизатори. Найкраще купувати сирну масу в спеціалізованих магазинах, вибирати перевіреного виробника і звертати увагу на склад і цілісність упаковки. Якщо ви бачите неоднорідну консистенцію, а окремі крупинки сиру, значить, виробник заощадив на вихідній сировині і додав в продукт штучні згущувачі. Користі від такої маси буде мало».

Як вибрати якісну сирну (сиркову) масу? Чи можна цим продуктом годувати дітей, і з якого віку? Які страви можна приготувати з сирної маси? І який десерт, на думку експертів «Корисної програми», смачніший - львівський сирник чи американський чізкейк? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту: гастроентеролог Тетяна Куліш, технолог з виробництва молочної продукції Тетяна Дядечко, шеф-кухар Артем Радучіч. Корисними порадами також поділиться зіркова гостя ток-шоу - співачка Міла Нітіч.

«Сирна маса не є дієтичним продуктом, так як вона калорійна і часто містить шкідливі добавки, тому я ніколи не купую її в магазинах, - розповідає Міла Нітіч. - А ось в сирних десертах собі не відмовляю: вибираю готову страву в ресторані або сама готую вдома з якісного фермерського сиру. Вважаю, що такий натуральний продукт обов'язково повинен бути в нашому раціоні. До останнього часу моїм фаворитом був чізкейк. Але на «Корисноій програмі» зрозуміла, що моя любов - це львівський сирник».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений сирній масі, дивіться завтра, 11 лютого, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».
У середу, 12 лютого, о 10:00 на «Інтері» - випуск про те, на що звертати увагу при виборі вареників.
Ця смачна страва користується заслуженою повагою у всьому світі. У Канаді побудували найбільший пам'ятник варенику. У Буковелі щорічно проходить фестиваль вареників. Для українців вареник давно став символом благополуччя і гостинності. Але чи так вже і корисні вареники для нашого організму? Що входить в їх склад? Які з них можуть вважатися дієтичним продуктом - смажені, дієтичні або варені? Чому вареники тріскаються при варінні? І з якими незвичайними начинками готували цю страву наші предки? Про це розкажуть експерти ток-шоу, серед яких - співачка Оксана Пекун.
У четвер, 13 лютого, о 10:00 на «Інтері» - програма про ананаси.
Тропічні фрукти з Гавайських островів вже давно перестали бути для нас екзотикою. Ці ароматні плоди можна зустріти в будь-якому супермаркеті і в самих різних видах: свіжі, консервовані, заморожені, сушені, у вигляді цукатів. Чим корисні ананаси? Чи може їх вживання завдати шкоди організму? Як вибрати стиглі і якісні плоди? Чи залишаються корисні речовини в консервованих ананасах? І чи правда, що цей фрукт допомагає схуднути? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт випуску - співачка Гайтана.
У п'ятницю, 14 лютого, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми», присвячений кров'яній ковбасі.
Кров'яна ковбаса буває різна - сира і варена, з гречкою і яблуком, першого, другого і третього сорту. Як обрати? У чому перевага кров'янки перед іншими стравами? Чи справді її вживання здатне підвищити рівень гемоглобіну в крові? І за якими рецептами готують кров'янку в інших країнах? Зіркова гостя програми - актриса Ольга Сумська.
А в суботу, 15 лютого, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму про гриби (повтор від 03.12.2019).
Текст і фото - пресслужба Інтер.

У червні "Дія" запустить бета-версію ШІ-асистента

Міністерство цифрової трансформації України готується до запуску бета-версії інноваційного ШІ-асистента у застосунку "Дія" вже у червні. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Цей крок обіцяє значно спростити та прискорити процес отримання державних послуг для громадян України.
переглядів: 210
Костопільська лікарня надаватиме безкоштовне лікування зубів військовим та ветеранам

У Костополі запроваджено безкоштовне лікування зубів для військових та ветеранів.
переглядів: 226
Канікули без ризику: ДСНС презентує матеріали для дітей «Літні пригоди без шкоди»

З наближенням літніх канікул, коли діти більше часу проводять без нагляду дорослих, питання безпеки стає особливо актуальним. Щоб допомогти батькам та вчителям ефективно та цікаво донести до дітей важливі правила, Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) підготувала серію помічних матеріалів під назвою «Літні пригоди без шкоди».
переглядів: 229
Як приготувати домашній газований квас з квіток бузини

З настанням теплої пори року та цвітінням бузини, пропонуємо вам унікальний рецепт освіжаючого напою, який здивує своїм ароматом та легкими квітковими нотками – домашній квас з квіток бузини.
переглядів: 259
Центральна міська лікарня Рівного запрошує на роботу медичних сестер

Комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради оголошує набір медичних сестер та молодших медичних сестер.
переглядів: 314