Ми у Facebook
14.02.2020, 11:17

Як православним краще відсвяткувати День святого Валентина?

Сьогодні, 14 лютого, прийнято відзначати день святого Валентина, якого багато хто вважає покровителем закоханих. Однак сьогодні святого Валентина вшановує католицька церква. А чи потрібно це свято відзначати православним?
Чи святкують цей празник православні християни?

“У нашому церковному календарі пам’ять святого з цим іменем не вшановується. Куди краще, якби ввечері вони пішли на вечірню в храм і помолилися, адже наступного дня, 15 лютого, нас очікує велике свято Стрітення Господнє”, - пояснював отець Василь Рудніцький, протоієрей ПЦУ, Клірик Свято-Воскресенського собору ПЦУ.

Нагадаємо, як зазначають у Православній церкві України, Папа Геласій канонізував святого Валентина у 496 році і присвятив йому день пам’яті 14-го лютого. Ймовірно, це було зроблено задля того, аби витіснити язичницьке святкування, яке відзначалось у Римі у ті часи та супроводжувалось жертвоприношеннями на честь плідності та материнства. Тож масова культура, власне, поєднала вшанування пам’яті християнського святого із язичницькими мотивами, що були поширені раніше, а згодом перетворила це ще й на комерцію, спонукаючи купувати подарунки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ