Ми у Facebook
27.02.2020, 12:43

В Україні встановили квоти на імміграцію іноземних айтішників

Уряд підтримав пропозицію Мінцифри щодо встановлення квоти на імміграцію 5000 іноземних спеціалістів для працевлаштування в українських ІТ-компаніях. Розпорядження щодо цього ухвалили на нещодавньому засіданні Кабміну.
Квота на імміграцію - це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року.

Квоти на імміграцію — інструмент простіший, а ніж робоча віза. Візу треба поновлювати щороку і людина залишається прив’язаною до конкретного місця. Квоти ж дають спеціалісту можливість проходити перевірку раз на 10 років і свободу обирати, де працювати й навіть створювати тут власний продукт.

Попит на ІТ-фахівців значно перевищує потенціал внутрішнього ринку. Щороку українські університети випускають 15–17 тисяч ІТ-фахівців різних напрямків. У той же час в країні відкривається близько 40 тисяч вакансій для айтіішників. Окрім того, певна частина українських спеціалістів їде працювати за кордон, деякі працюють на фрілансі. Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку у висококваліфікованих фахівцях.

Імміграційні квоти не вплинуть на попит на українських працівників. Головне, що ми отримаємо –приплив senior фахівців, які зможуть допомогти нам швидше та якісніше розвивати індустрію в Україні, і, як наслідок, мотивувати більше українців залишатися працювати тут.

Можна отримати посвідку на постійне проживання, що спростить їм життя в Україні в довготривалому майбутньомуне потрібно буде отримувати щорічні дозволи на застосування праці іноземців;

Працевлаштування здійснюється на тих самих умовах, що й для громадян України;

Нема прив’язки до конкретних термінів перебування в Україні, до конкретного місця роботи та посади;

Є можливість іммігрувати в Україну разом зі своєю родиною;
Є можливість відкрити ФОП.

Як розподілені 5000 квот серед міст України?

Київ – 2500
Харків – 700
Дніпро – 600
Одеса – 600
Львів – 600

Про це пише Міністерство цифрової трансформації України у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, рівнян з інвалідністю запрошують на безкоштовне навчання у сфері-ІТ.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ