Ми у Facebook
23.03.2020, 13:40

"Прогнозують ситуацію гіршу чим в Італії", - рівнянка про ситуацію в Іспанії

Рівнянка, лікар Ніна Решота написала на своїй сторінці у фейсбук пост, який швидко "розлетівся" мережею. В ньому вона пояснює, чому за короткий час ситуація в Іспанії може стати ще гіршою, ніж в Італії.
Ніна Решота родом з Рівного, але зараз проживає в Іспанії та працює лікарем. Де останні 9 день оголошеного повного карантину. Жінка переконана, що ці заходи відбулися з запізненням у тиждень і вже згодом на Іспанію чекає сценарій ще гірший від італійського.

Пропонуємо вам ознайомитися з думками рівнянки і ще раз переконатися в тому, що зараз найкращий час, щоб провести його в ізоляції у власному домі.





Іде 9 день повного карантину в країні Іспанії , де я зараз живу. На даний момент 28 572 хворих, померлих -1725. Через тиждень тут прогнозують ситуацію гіршу чим в Італії. За принципом, що є лише одна правда, також, як медик, я читаю офіційні джерела ВООЗ, аналізую симуляції і розумію, що карантин - це правильно. У випадку з Іспанією навіть запізно. Перший випадок зареєстрований 31 січня-Canary islands. 20.02- 02.03 -Carnaval -гуляють всі! Ми сидимо вдома і тримаємо дистанцію, розуміємо досвід Італії, і що вона має такий самий розслаблений спосіб життя . 8 березня - марш феміністок, на якому в перших рядах Міністер з рівності -Irene Montero- 12 березня в неї діагностують Covid-19. Кількість випадків збільшується у геометричній прогресії. На вулиці через вікно я бачу жінку в масці років 80, яка обнімає свою однолітку, а потім знімає маску і цілує у щічку.... Вечір 12 березня закривають Мадрид на радикальний карантин, всі, хто встигає збирає валізи, щоб поїхати до рідних подалі від вірусу, а насправді розповсюджує його по всій країні. Пятниця 13 в 12:00 люди сидять в кафе, прогулюються, чекають, що їм скажуть згори. В 15:00 офіційна інфо, що від mañana( завтра) повний карантин. 16:00 вулиці пусті, грає остання музика ресторанів.... За одну годину люди зрозуміли більше, що це серйозно, чим за 2 тижні гіркого досвіду сусідньої країни. Протягом вихідних 14-15 березня виявляється, що зрозуміли всі крім буйний британських туристів, яким їхня влада та NHS ніяких рекомендацій не давала, та спокійних шведів, які не розуміють, чому всі кафе закриті, бо в них в країні все відкрито і головний епідеміолог країни каже, що пік вже пройшов. Я не розумію, чому з моменту оголошення пандемії не зробили міжнародні правила соціального ізолювання, хоча б на рівні Європи. Правда одна, а реакція країн на вірус, та соціальна ізоляція жителів на карантин запізнюється в кожній країні, як мінімум на тиждень.






На правах реклами