Ми у Facebook
06.04.2020, 18:40

Завтра відзначаємо одне з 12 головних церковних свят

Це третій за значення празник після Великодня та Різдва для православних християн і греко-католиків України.
Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне із 12 найважливіших неперехідних свят у церковному календарі. Благовіщення святкується щороку 7 квітня. Назва свята означає "блага" або "добра" звістка.

Благовіщення 2020: про свято, прикмети, традиції

Коли Марії було 12 років, Бог сповістив, що вона народить Сина Божого. А після того, як Марію заручили з Йосифом, з'явився до неї архангел Гавриїл і сказав: "Радуйся, благодатна, Господь з тобою. Зачнеш у лоні і породиш сина і назвеш його Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься, і дасть йому Господь Бог престіл Давида, батька його, і царюватиме над домом Якова повіки та й царству його не буде кінця".

У цей святковий день навіть Великий піст послаблюється - дозволяється вино та риба.

На жаль, через суворі обмеження, пов'язані з карантином, цього року не вдасться побувати у храмі на велелюдних Всенічному бдінні, ранковій Божественній літургії Іоана Золотоустого та принести до своїх домівок освячені благовіщенські проскури...

Однак багато церков та соборів проводять святкові богослужіння онлайн, тому віруючі можуть приєднатися до них за допомогою інтернету, Ютубу та мережі "Фейсбук".

Всі відправи Православної Церкви України (ПЦУ) на Рівненщині можна буде побачити в прямому ефірі на телеканалі Рівне 1, а також на сторінці каналу.

Молитви на Благовіщення Пречистої Діви Марії

ДО ТЕМИ:

Народні прикмети на Благовіщення

Благовіщення: чого не можна робити у свято





На правах реклами