Ми у Facebook
11.04.2020, 09:20

Орендна плата на карантині: чи допоможуть місцевому бізнесу?

У Рівненській обласній раді планують звільнити від орендної плати частину місцевого бізнесу.
Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук дав доручення фахівцям виконавчого апарату підготувати проект рішення щодо введення пільгового періоду для тих суб’єктів господарювання, які орендують площі в закладах та на підприємствах обласної комунальної власності для проведення господарської діяльності.

«У цей непростий період ми зобов’язані підтримати місцевий бізнес та мінімізувати те навантаження, з яким сьогодні стикнулися підприємці через карантин. Тому вважаю правильним на цей період звільнити від орендної плати тих, хто не здійснює тимчасово свою діяльність, а отже і не може вчасно виконати свої зобов’язання щодо сплати різних платежів», - пояснив свою позицію Олександр Данильчук.

У проекті рішення, зокрема, зазначається, що орендодавці повинні здійснити перерахунок орендної плати «на підставі заяв орендарів, які не здійснювали господарську діяльність на орендованих площах у зв’язку з установленням карантину».

У той же час, ті орендарі, на роботу яких карантин не впливає, як і раніше, сплачуватимуть орендну плату в повному обсязі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ