Ми у Facebook
18.04.2020, 11:40

"Може, наш бог в шлунку?" - пост рівнянина викликав резонанс та обговорення

Замість церков - супермаркети. То до якого свята готуємося?!
В період карантинних обмежень в області просять не відвідувати храми, або ж дотримуватися максимальної дистанції. В той же час в обласному центрі в період режиму обмеженого пересування дозволили працювати продовольчим магазинам, де люди часто не дотримуються карантинних вимог.

Одні підтримують такі ініціативи. Інші ж переконані, що такі черги, як до супермаркетів, повинні бути біля храмів міста, а не навпаки.

Рівненський священик про Страсну суботу

Публікація у фейсбук відомого рівненського лікарня Павла Сільковського викликала жваве обговорення: від сто відсоткової підтримки до обурення. То ж ви маєте це прочитати і подумати:

Сьогодні під кожним великим і не дуже магазином повно людей. Мабуть, це саме буде завтра. На вулиці люди переважно дистанцію тримають, всередині - ні. Хто спостерігав на касах, той бачив, що візочки наповнені далеко не лише хлібом і молоком. Не засуджую нікого - люди готуються до свята. Нехай свято буде святковим, без питань.

Питання в іншому. Фотографії церковних подвір‘їв на Великдень викликатимуть у людей гнів і лють. Якщо там буде навіть уп‘ятеро менше людей. А як через тиждень чи два кількість хворих, не дай Бог, збільшиться, то винними будуть бабці під церквою, так. Сьогоднішні масові закупи на це не вплинуть.

Але ж усі пасок дома самі напекли. І туалетний папір ще десь місяць тому упаковками розібрали. То чому ж дома не сидиться? Чи може наш бог таки не в церкві? І не в душі? А, може, в шлунку?





На правах реклами