Ми у Facebook
21.04.2020, 15:40

«Поради лікаря»: як зберегти своє здоров'я в умовах пандемії коронавірусу (+ВІДЕО)

Сьогодні, 21 квітня, у програмі «Ранок з Інтером» стартувала нова рубрика - «Поради лікаря». По буднях в ранковому ефірі телеглядачі дізнаватимуться корисні рекомендації фахівців та отримуватимуть медичні відповіді на найпоширеніші запитання.

Все, що пов'язано з вірусом Covid-19, оповите міфами. І питань поки що більше, ніж відповідей. Скільки потрібно антисептику для дезінфекції рук? Як правильно поводитися з одноразовими рукавичками? Чи потрібно використовувати захисні окуляри при виході на вулицю? Як обробляти одяг і продукти після повернення додому? Що означає - ділити передпокій на «брудну» і «чисту» зони? Як правильно дезінфікувати різні поверхні в будинку? На ці та інші життєво важливі питання відповідатимуть експерти нової рубрики «Поради лікаря».

Навіть у такому, на перший погляд, простому питанні, як використання медичної маски, багато припускаються помилок. Напевно, кожен з нас зустрічав людей, які слухняно наділи маску... на підборіддя. Хтось постійно поправляє маску руками, інші - знімають під час розмови по телефону. Але звідки людям без медичної освіти знати, як поводитися з цим медичним аксесуаром?

Перший випуск рубрики «Поради лікаря», який вийшов в ефір сьогодні, 21 квітня, якраз присвячений тому, як правильно одягати, носити, знімати й утилізувати маску. Про це розповіла лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк.

Так, лікар пояснила, що робити, якщо немає можливості часто міняти маску, як годиться: «Максимально довго ми можемо перебувати в масці, поки вона не забруднилася або поки не зволожилася так, що нам стає некомфортно. Я знаю, що зараз мало у кого є повноцінний доступ до масок, щоб міняти їх, як це потрібно за правилами - кожні дві-три години. Якщо ми використовуємо одноразову маску і у нас вона одна, то протягом дня намагайтеся не торкатися її руками, щоб додатково не забруднити. І не знімати її, щоб не класти на поверхні й не забруднювати їх. Тому що ми з вами можемо вже теж бути інфіковані та поширювати вірус».

Більш докладно про правила використання медичних масок - у першому випуску рубрики «Поради лікаря».



Отримати кваліфіковані рекомендації лікарів та відповіді на хвилюючі питання, як жити в умовах пандемії коронавірусу, можна в новій медичній рубриці «Ранку з Інтером» - «Поради лікаря».

Також 21 квітня вийшов ексклюзивний сюжет програми «Ранок з Інтером» - про те, що побачили в Італії наші лікарі, які поїхали допомагати колегам боротися з коронавірусом. Керівник госпіталю МВС України в Києві Юрій Сак розповів в інтерв'ю, які висновки зробив через два тижні після приїзду в країну, яка опинилася в епіцентрі пандемії Covid-19.




ДО ТЕМИ
Як підвищити імунітет? 10 порад експертів «Корисної програми»





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ