Ми у Facebook
10.05.2020, 15:20

Саакашвілі про своє призначення: "Мене одразу хотіли зробити головним реформатором"

Екс-губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі стверджує, що ніхто його не хотів призначати на посаду віце-прем'єр-міністра. Планувалося, що він обійме посаду у Виконавчому комітеті реформ.
Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "24 канал".

"Тобто ідея пропонувати цю посаду була не моя. Від початку в Офісі президента була ідея пропонувати саме її, а не віце-прем'єра. Коли ж вони запропонували віце-прем'єра, то потім побачили, як їм чинили спротив. Ті, що за статус-кво, які присутні у майже кожній фракції в парламенті, взагалі чинять спротив будь-якій зміні. Вони якраз відкрили вогонь першими. У мене було враження, що це було неочікувано і для президента", – зазначив він.

У нас не було іншого вибору", - Олександр Лукашенко про парад в Мінську

Відповідаючи на питання, хто був проти його призначення у фракції "Слуга народу", Саакашвілі сказав, що "це були люди, яких більшість керівництва і особисто президент не знали".

"Але вони були відкриті, вони експериментували. Це завжди так буває, коли збирається нова сила. Туди потрапили люди, які відрізняються як мінімум своїми поглядами. А більшість з них відрізняються тим, що вони вже під кимось", – сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, 7 травня президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

8 травня Грузія заявила, що відкликає свого посла в Києві через призначення свого екс-президента Міхеіла Саакашвілі на посаду глави Виконавчого комітету реформ України.

9 травня прем'єр Грузії Георгій Гахарія заявив, що його країна не збирається розривати дипломатичні відносини з Україною через призначення Міхеіла Саакашвілі на високу посаду в Україні. Також він обізвав Саакашвілі "політичним авантюристом".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ