Ми у Facebook
09.05.2020, 16:41

"У нас не було іншого вибору", - Олександр Лукашенко про парад в Мінську

фото "Белта", belta.by.

Президент Білорусі відзначив, що парад на День Перемоги дуже важливий захід у сучасному світі.
Це президент Білорусі підкреслив у своєму вітальному слові під час параду.
Текст промови опублікувала БЕЛТА:

"Навіть думка зрадити традиціям, які ось уже 75 років прославляють історію Великого Подвигу переможців, для нас неприпустима.Але в цьому шаленому, що втратив орієнтири світі знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас - спадкоємців Перемоги, білорусів. Ми просто не могли інакше, у нас не було іншого вибору, а якщо і був би, ми вчинили б так само, тому що на нас дивляться очі загиблих за нашу свободу радянських солдатів, очі замучених у катівнях гестапо партизан і підпільників, очі людей похилого віку, жінок і дітей Хатині. Вони дуже хотіли жити, але померли, щоб жили ми. І сучасна Білорусь - це пам'ятник тій страшній війні, загиблим, замученим і спаленим. Жива пам'ять і живий пам'ятник.

І нехай в цьому році військовий парад у Мінську стане єдиним на пострадянському просторі, він пройде на честь всіх радянських воїнів, які визволили світ від нацизму.

Сьогодні ми вшановуємо подвиг наших батьків і дідів. Їхній шлях до перемоги був омитий сльозами матерів, дружин і дітей, просочений кров'ю полеглих в боях товаришів і мирних жителів, овіяний попелом спалених ворогом сіл", - зазначив президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО.

Українські ЗМІ повідомляють, що у параді на День Перемоги взяло участь понад 3 тисячі військових і більше 150 одиниць техніки.





На правах реклами