Ми у Facebook
21.05.2020, 10:40

Сьогодні у світі відзначається День вишиванки

У 2020 році День вишиванки припадає на 21 травня.
Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” та прийшли на заняття одного дня у традиційному українському одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів та викладачів вишу, але згодом свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також охочі підтримати Україну.



Щороку цього дня вся Україна, а також кожен куток планети, де живуть українці, перетворювались на фантастичну красу. Згадаймо школярів у вишиванках, підприємства та офіси - безліч радісних фото. Згадаймо наших захисників, які одягають вишиті сорочки і вірять, що вони захистять від куль.
У зв’язку з обмежувальними заходами на період поширення коронавірусної інфекції, цього року масових заходів проводитися не буде. Проте свято матиме певне тематичне спрямування. Як повідомляє оргкомітет Всесвітнього дня вишиванки, 2020 рік присвячується українській родині та родоводу.

У такий спосіб організатори свята прагнуть заповнити пустку в інформаційному просторі й привернути увагу українців до того, що кожен український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна.






На правах реклами