Молоко з супермаркету не псується тижнями – у чому секрет
Звичайне молоко, куплене у бабусі на сільському ринку, псується швидко через наявність у ньому бактерій різного виду (як молочнокислих, так і маслянокислих та іншого, у т. ч. патогенної мікрофлори). А ось якщо зробити молоко стерильним і упакувати в герметичну асептичну тару, то зберігати його можна дуже довго, тому що причини швидкого псування усунені.
Ультрапастеризація – це найбільш передовий спосіб виробництва молока. Ця процедура передбачає різке нагрівання молока (за 1-2 секунди до 135-150 °C), а потім одразу його так само різко охолоджують до 4-5 °C. Стерильне молоко упаковують в герметичні асептичні пакети і коробки. Звичайно, ультрапастеризація відбувається в стерильних умовах. В результаті патогенна мікрофлора гине, а корисні речовини не руйнуються, тому молоко може зберігатися доволі довго.
Деякі послуги у ЦНАПах на Рівненщині залишаються недоступними
У зв’язку з масштабною кібератакою російських хакерів на державні реєстри, деякі послуги в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) тимчасово недоступні.
переглядів: 77
У Резерв+ з'явилася нова фіча
У застосунку «Резерв» з’явилася нова функція, яка дозволяє повторно оновлювати свої дані. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.
переглядів: 153
На Рівненщині соцвиплати виплатять вчасно, - Рівненська ОВА
Як повідомляють в Рівненській обласній обласній військовій адміністрації, соцвиплати та допомоги здійснять в термін.
переглядів: 159
21 грудня: церковні свята, зимове сонцестояння, народні прикмети та заборони
21 грудня відзначається кілька цікавих подій. У світі святкують День народження кросворда та День ліхтарика.
переглядів: 177
Смачний сніданок, який можна приготувати звечора
Щоб зробити вівсянку корисною, її зазвичай варять довго, але вранці часу на це може не вистачити. Ідеальним рішенням стане "нічна" вівсянка, яку легко приготувати заздалегідь.
переглядів: 155