Ми у Facebook
07.06.2020, 11:40

Чи є на Рівненщині ІФА-тести для діагностики коронавірусу?

Що таке ІФА-тестування і скільки наразі є тестів в області - читайте в матеріалі.

Імуноферментний аналіз (тест) – метод лабораторної діагностики, що дозволяє визначати специфічні антитіла та антигени у крові пацієнта для підтвердження чи спростування можливого захворювання на коронавірус.

COVID-19: що таке ІФА-тести та кому їх робитимуть

Начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник розповідає:

“Наразі у Рівненській області діє 17 лабораторій, які можуть проводити таку діагностику… Було визначено основні 3 бази, де будуть проводитися такі дослідження: Сарненська центральна районна лікарня, Дубенський пологовий будинок, а також в обласному центрі — Центральна міська лікарня, Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр і Центр громадського здоров’я.

Зараз вирішується питання щодо внесення змін для програми боротьби з COVID-19 і виділення цільових коштів для придбання тестів для імунноферментного аналізу. Після внесення таких змін, Управлінням охорони здоров’я буде здійснена закупівля необхідної кількості тестів, і вони будуть розподілені відповідно до навантажень у вищезазначені лікувально-профілактичні заклади.


За період пандемії жінки зробили понад 10 мільйонів абортів


Лікувально-профілактичні заклади мають можливість самостійно закуповувати тести для проведення ПЛР-діагностики і здійснювати цю діагностику відповідно до вимог за наказом МОЗ.





На правах реклами