Ми у Facebook
12.06.2020, 14:40

Кому треба подавати нову заяву на субсидію під час карантину

Куди звертатися в умовах продовженого карантину, якщо вам автоматично не продовжили субсидію на неопалювальний період? Що робити, щоб вам призначили житлову субсидію і як подати документи?
Фахівці Департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації опублікували детальне роз'яснення:

📂В умовах впровадженого карантину органи соціального захисту населення автоматично без звернень громадян розглядають питання щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які її отримували в опалювальному період 2019-2020 років.

‼ Однак, наголошуємо, що з новою заявою повинні звернутися громадяни, у яких відбулися зміни, зокрема щодо:
➖ складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;
➖ складу сім’ї члена домогосподарства;
➖ переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання.

‼Також повідомляємо, що громадяни зобов’язані протягом 30 календарних днів поінформувати орган соціального захисту населення про зміни, зокрема щодо:
➖ соціального статусу членів домогосподарства;
➖ переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
➖ управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;
➖ придбання транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менш ніж п’ять років (крім мопеда і причепа);
➖ здійснення купівлі або іншим законним способом набуття права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплати (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

📂Документи для призначення житлової субсидії громадяни можуть подати за допомогою електронного сервісу https://subsidii.mlsp.gov.ua/ або надіслати до органів соціального захисту населення поштою.

Управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому нагадує, що зважаючи на епідеміологічний стан в країні у зв’язку оголошенням карантину для запобігання поширення на території міста гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, управління працює з використанням дистанційного безконтактного режиму роботи.
Зокрема, документи для призначення субсидії можна подати в скриньку біля управління (вул. Соборна, 12), а також через оператора поштового зв’язку "Укрпошта" та на сайті Міністерства соціальної політики (https://www.msp.gov.ua/ - у рубриці "Е-Сервіси" обрати "Субсидії").
Поштова адреса управління: м. Рівне, вул. Соборна 12.
Електронна адреса: 03195441@mail.gov.ua
Веб сайт: rivnesoc.gov.ua







На правах реклами