Ми у Facebook
14.06.2020, 14:48

Полуниця з запахом хека – як правильно заморожувати ягоди на зиму?

Які помилки ви найчастіше допускаєте при заморожуванні ягід
Сезонні ягоди і фрукти дозволяють нам ласувати ними лише нетривалий час, всього якихось півтора-два місяці. А нам, звичайно ж, хочеться більше. Тому саме час співати хвалебні промови винахідникам морозильної камери. Однак щасливі її володарі часто можуть похвалитися шматочками, які позбавлені смаку, адже заморожування ягід вимагає як мінімум уваги, інформує Ukr.Media.

Ми нагадаємо вам про основні промахи під час заморожування ягід. Існує, наприклад, досить поширена помилка, що ягоди достатньо помити і покласти в морозилку, а далі все буде «саме». Результат, звичайно, не радує. Ось кілька загальних рекомендацій.

Заморожування ягід

Упаковка і дата

Як мінімум, потрібно використовувати контейнер або спеціальний вакуумний пакет (вони давно є у продажі). Вся справа в запахах, які поширюються навіть при мінус 18. Харчова плівка, наприклад, на морозі втрачає еластичність і банально рветься, особливо якщо продуктів багато і вони упереміш. Полуниця з запахом хека не дуже, правда? Дата допоможе точно знати, скільки ця ж полуниця знаходиться в льоді.



Велика порція

Важливо визначити, скільки вам знадобиться того або іншого продукту на один раз. Якщо дістаєте величезний шматок чогось, розморожуєте, берете частину і знову кладете в морозилку, то з цим вже можете попрощатися. З ягодами точно так. Після повторної заморозки вони втратять і структуру, і смак. Дуже просто: недостатньо однієї порції, візьміть ще одну!

Швидкість заморожування

Фахівці з морозильних камер рекомендують шокову заморозку. Вважається, що чим швидша заморозка, тим менші кристали льоду утворюються в тканинах продуктів, що дозволяє зберегти їх структуру. Тому, якщо ваша камера має опцію «швидка заморозка», ми настійно рекомендуємо її активувати.

Заморожування ягід в цукрі

Розглянемо ще один цікавий спосіб на прикладі полуниці, який, на нашу думку, заслуговує окремої уваги. Для цього потрібно власне полуниця і цукор, більше ніяких хитрощів. Цукор додається за смаком, на кілограм ягід дві-три або більше ложок. Вирішувати вам.



Полуницю добре вимийте, приберіть все плодоніжки, за бажанням просушіть. Кількість не має значення, можна заморозити хоч півкіло, хоч центнер.

Викладіть деяку кількість в зручну ємність і перемішайте з цукром. Можна зробити це з допомогою дерев'яної ложки. Полуниця пустить сік — це нормально.

Перекладіть полуницю в пластиковий контейнер, в якому вона і буде зберігатися. Перекладайте разом з соком, її можна навіть трохи прим'яти, щоб ягоди вляглися щільно. Тепер ставте в морозильну камеру.



Порада: Якщо ви прихильник сухої заморозки, тоді рекомендація наступна. Підготовлену полуницю обов'язково просушіть на паперових рушниках, а потім викладіть одним шаром на деко, застелене папером для випічки. Шокове заморожування. Після цього зберіть замерзлі ягоди лопаткою і складіть у вакуумний пакет. Так полуниця добре збереже свою форму і довго не втратить своїх чудових властивостей. Можна відразу ж прикрасити торт!

Завжди пам'ятайте, що заморожування ягід — процес відповідальний, як до нього поставитеся, то і отримаєте на виході.





На правах реклами