Полуниця з запахом хека – як правильно заморожувати ягоди на зиму?
Ми нагадаємо вам про основні промахи під час заморожування ягід. Існує, наприклад, досить поширена помилка, що ягоди достатньо помити і покласти в морозилку, а далі все буде «саме». Результат, звичайно, не радує. Ось кілька загальних рекомендацій.
Заморожування ягід
Упаковка і дата
Як мінімум, потрібно використовувати контейнер або спеціальний вакуумний пакет (вони давно є у продажі). Вся справа в запахах, які поширюються навіть при мінус 18. Харчова плівка, наприклад, на морозі втрачає еластичність і банально рветься, особливо якщо продуктів багато і вони упереміш. Полуниця з запахом хека не дуже, правда? Дата допоможе точно знати, скільки ця ж полуниця знаходиться в льоді.
Велика порція
Важливо визначити, скільки вам знадобиться того або іншого продукту на один раз. Якщо дістаєте величезний шматок чогось, розморожуєте, берете частину і знову кладете в морозилку, то з цим вже можете попрощатися. З ягодами точно так. Після повторної заморозки вони втратять і структуру, і смак. Дуже просто: недостатньо однієї порції, візьміть ще одну!
Швидкість заморожування
Фахівці з морозильних камер рекомендують шокову заморозку. Вважається, що чим швидша заморозка, тим менші кристали льоду утворюються в тканинах продуктів, що дозволяє зберегти їх структуру. Тому, якщо ваша камера має опцію «швидка заморозка», ми настійно рекомендуємо її активувати.
Заморожування ягід в цукрі
Розглянемо ще один цікавий спосіб на прикладі полуниці, який, на нашу думку, заслуговує окремої уваги. Для цього потрібно власне полуниця і цукор, більше ніяких хитрощів. Цукор додається за смаком, на кілограм ягід дві-три або більше ложок. Вирішувати вам.
Полуницю добре вимийте, приберіть все плодоніжки, за бажанням просушіть. Кількість не має значення, можна заморозити хоч півкіло, хоч центнер.
Викладіть деяку кількість в зручну ємність і перемішайте з цукром. Можна зробити це з допомогою дерев'яної ложки. Полуниця пустить сік — це нормально.
Перекладіть полуницю в пластиковий контейнер, в якому вона і буде зберігатися. Перекладайте разом з соком, її можна навіть трохи прим'яти, щоб ягоди вляглися щільно. Тепер ставте в морозильну камеру.
Порада: Якщо ви прихильник сухої заморозки, тоді рекомендація наступна. Підготовлену полуницю обов'язково просушіть на паперових рушниках, а потім викладіть одним шаром на деко, застелене папером для випічки. Шокове заморожування. Після цього зберіть замерзлі ягоди лопаткою і складіть у вакуумний пакет. Так полуниця добре збереже свою форму і довго не втратить своїх чудових властивостей. Можна відразу ж прикрасити торт!
Завжди пам'ятайте, що заморожування ягід — процес відповідальний, як до нього поставитеся, то і отримаєте на виході.
У ДТП на Рівненщині цього року загинуло 134 людини
У порівнянні з минулим роком — 104. Травмувалося цьогоріч 838 осіб, а минулого року — 780.
переглядів: 171
На Рівненщині підтримують виробництво органічної продукції
Рівненська область активно сприяє розвитку органічного виробництва — продукції, створеної без використання отрутохімікатів, мінеральних добрив, антибіотиків та генетично модифікованих організмів (ГМО).
переглядів: 186
На Рівненщині рятувальники боролися із вогнем, який нищив будинок (+ВІДЕО)
Вчора, 23 листопада, о 21:34 рятувальники отримали повідомлення про пожежу у селі Стара Рафалівка, що у Вараському районі.
переглядів: 167
Костопіль сьогодні зустріне полеглого Героя
Костопільщина в жалобі: Олександр Левчик віддав життя за свободу України. Сьогодні Герой повертається додому "На щиті".
переглядів: 260
У Рівному затримали п’яного водія на BMW
Учора ввечері, близько 21-ї години, на вулиці Кулика та Гудачека патрульні виявили нетверезого водія з несправним авто.
переглядів: 229