Полуниця з запахом хека – як правильно заморожувати ягоди на зиму?
Ми нагадаємо вам про основні промахи під час заморожування ягід. Існує, наприклад, досить поширена помилка, що ягоди достатньо помити і покласти в морозилку, а далі все буде «саме». Результат, звичайно, не радує. Ось кілька загальних рекомендацій.
Заморожування ягід
Упаковка і дата
Як мінімум, потрібно використовувати контейнер або спеціальний вакуумний пакет (вони давно є у продажі). Вся справа в запахах, які поширюються навіть при мінус 18. Харчова плівка, наприклад, на морозі втрачає еластичність і банально рветься, особливо якщо продуктів багато і вони упереміш. Полуниця з запахом хека не дуже, правда? Дата допоможе точно знати, скільки ця ж полуниця знаходиться в льоді.

Велика порція
Важливо визначити, скільки вам знадобиться того або іншого продукту на один раз. Якщо дістаєте величезний шматок чогось, розморожуєте, берете частину і знову кладете в морозилку, то з цим вже можете попрощатися. З ягодами точно так. Після повторної заморозки вони втратять і структуру, і смак. Дуже просто: недостатньо однієї порції, візьміть ще одну!
Швидкість заморожування
Фахівці з морозильних камер рекомендують шокову заморозку. Вважається, що чим швидша заморозка, тим менші кристали льоду утворюються в тканинах продуктів, що дозволяє зберегти їх структуру. Тому, якщо ваша камера має опцію «швидка заморозка», ми настійно рекомендуємо її активувати.
Заморожування ягід в цукрі
Розглянемо ще один цікавий спосіб на прикладі полуниці, який, на нашу думку, заслуговує окремої уваги. Для цього потрібно власне полуниця і цукор, більше ніяких хитрощів. Цукор додається за смаком, на кілограм ягід дві-три або більше ложок. Вирішувати вам.

Полуницю добре вимийте, приберіть все плодоніжки, за бажанням просушіть. Кількість не має значення, можна заморозити хоч півкіло, хоч центнер.
Викладіть деяку кількість в зручну ємність і перемішайте з цукром. Можна зробити це з допомогою дерев'яної ложки. Полуниця пустить сік — це нормально.
Перекладіть полуницю в пластиковий контейнер, в якому вона і буде зберігатися. Перекладайте разом з соком, її можна навіть трохи прим'яти, щоб ягоди вляглися щільно. Тепер ставте в морозильну камеру.

Порада: Якщо ви прихильник сухої заморозки, тоді рекомендація наступна. Підготовлену полуницю обов'язково просушіть на паперових рушниках, а потім викладіть одним шаром на деко, застелене папером для випічки. Шокове заморожування. Після цього зберіть замерзлі ягоди лопаткою і складіть у вакуумний пакет. Так полуниця добре збереже свою форму і довго не втратить своїх чудових властивостей. Можна відразу ж прикрасити торт!
Завжди пам'ятайте, що заморожування ягід — процес відповідальний, як до нього поставитеся, то і отримаєте на виході.

Прогноз погоди на Рівненщині: коли чекати гроз, спеки та вітру

Рівненські синоптики прогнозують нестійку та помірно теплу погоду на найближчі дні.
переглядів: 191
У Рівному прибрали стихійні сміттєзвалища на семи вулицях

У Рівному комунальники КАТП 1728 впродовж минулого тижня прибрали стихійні сміттєзвалища, які утворилися біля семи контейнерних майданчиків у різних районах міста.
переглядів: 265
У Рівному вандали спустили сміттєвий контейнер з гірки

У Рівному знову зафіксовано акт вандалізму — невідомі особи пошкодили майно комунального підприємства КАТП 1728.
переглядів: 224
Рівненську молодь запрошують у програму міжрегіонального обміну

Рівненська молодь має шанс взяти участь у всеукраїнській програмі міжрегіональних обмінів «ВідНОВА:UA», яка пройде з липня по вересень 2025 року.
переглядів: 221
У Рівному відзначили чемпіонів світу та Європи з-поміж спортсменів з інвалідністю

У Рівненському регіональному центрі "Інваспорт" відбулося вручення відзнак спортсменам з інвалідністю та їхнім тренерам за успішні виступи на світових та європейських змаганнях.
переглядів: 260