Ми у Facebook
17.06.2020, 15:20

Пробне ЗНО пройде онлайн. Чи повернуть кошти учасникам?

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко за дорученням президента Володимира Зеленського.
Днями Кабмін оголосив про скасування пробного онлайн тестування у закладах освіти й пунктах проходження ЗНО, заплановане на 15 та 17 червня. Таким було рішення уряду в зв'язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус.

Президент України Володимир Зеленський дав доручення провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання безплатно у формі онлайн-тестування. Кошти, сплачені за проходження ЗНО, будуть компенсовані. Як повертатимуть кошти учасникам пробного ЗНО - буде повідомлено у понеділок, 15 червня. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"У зв’язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО Президент дав доручення провести онлайн тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 млн гривень будуть компенсовані у повному обсязі", - зазначив офільник Мінфіну, пише Укрінформ.



Український центр оцінювання якості освіти опублікував повідомлення для учасників пробного ЗНО-2020: НЕ ЙДІТЬ ДО ПУНКТУ ПРОВЕДЕННЯ – ПРОЙДІТЬ ЙОГО ВДОМА.



ЯК ПРОЙТИ ПРОБНЕ ЗНО ВДОМА
Щоб пройти пробне ЗНО онлайн, потрібно:

- 15 червня об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.

- Виконати завдання тестового зошита, і до 19 червня внести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

- 17 червня так само об 11:00 зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО.

- Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита. До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня.

Український центр оцінювання якості освіти НЕ ЗМОЖЕ повернути кошти, що були сплачені за участь у пробному ЗНО, оскільки вони були витрачені на підготовку тестових завдань, друк тестових зошитів та організацію проведення тестування. Разом з тим, УЦОЯО забезпечить отримання учасниками паперових тестових зошитів, а також проведення дистанційного пробного тестування. Тестові зошити знаходяться на пунктах проведення пробного ЗНО, а інформацію про можливість отримання цих зошитів можна отримати в своїх особистих кабінетах учасників. Про це повідомляє Osvita.ua.

Нагадаємо, в умовах карантину основна сесія ЗНО 2020 відбудеться з 25 червня до 17 липня. Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня - 11 серпня.

Вступна кампанія у вищі навчальні заклади теж змістилась у термінах. Прийом заяв та документів у виші триватиме з 13 до 22 серпня (вступ за результатами тестів ЗНО). Вступники, які складатимуть вступні іспити безпосередньо в закладі вищої освіти, мають подати заяви до 16 серпня.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ:
Абітурієнтам скасували пробне ЗНО – що треба знати рівнянам

Графік ЗНО-2020: коли відбудеться головна сесія





На правах реклами