Ми у Facebook
19.06.2020, 19:00

І дощ, і сонце, і гримить... Прогноз погоди на вихідні 20 - 21 червня

Останніми днями практично по всій території України переважає нестійка погода з частими грозовими дощами, які іноді супроводжуються градом, шквальним вітром чи навіть смерчами.
Причиною цьому є специфічна синоптична ситуація, що є сприятливою для утворення купчасто-дощових хмар, з яких і утворюються грози. І на вихідних ця синоптична ситуація все ще істотно не зміниться, інформує Український гідрометцентр.

Тож характер погоди буде наступним:

У більшості областей пройдуть грозові дощі, вдень в окремих районах можливий град та шквали 15-20 м/с, на Закарпатті та Прикарпатті очікуються значні дощі, лише у неділю на сході країни без опадів.



Температура у західних областях вночі +12-17°, вдень +20-25°; на решті території вночі +15-20°, вдень +25-30°, на сході країни до +33°.

У Києві також пройдуть короткочасні дощі з грозами. Температура вночі становитиме +17-19°, вдень +27-29°.

Рівненський обласний центр з гідрометеорології попереджає про стихійні та небезпечні метеорологічні явища у Рівному та області: 20 червня протягом доби очікується гроза та шквали 15-20 м/с, вдень значний дощ та град. Вночі та вранці туман (І рівень небезпечності, жовтий).

На Рівненщині буде погода не дуже

Фахівці Укргідрометцентру нагадують, що літні опади мають дуже локальний характер і часто проявляються на невеликій території.

"Наприклад в одній частині міста - дощить, а в іншій все ще світить сонечко. Це типово для так званих конвективних процесів (грози, граду, шквалів). Проте навіть при невеликому охопленні території вони можуть набувати значної сили і завдавати значної шкоди, а інколи навіть бути причиною людських жертв. Тож бережіть себе і при настанні грози заховайтесь у приміщенні та зачиніть вікна і двері. І пам'ятайте, що не можна ховатися від грози під деревами!
Бажаємо чудових вихідних і нехай жодна погода не зіпсує ваших планів!:)
", йдеться у повідомленні Укргідрометцентру у фейсбук.





На правах реклами