Ми у Facebook
26.06.2020, 16:00

Просто і смачно – ви закохаєтеся у цей німецький рецепт запеченої скумбрії

Як готують скумбрію прості німці?
Дивовижна рибка, рецепт скумбрії в духовці з маринадом із зелені! Так готують звичайні німці та австрійці теж. Нічого складного в приготуванні, а результат дуже смачний, інформує Ukr.Media. У цьому рецепті чим більше зелені, тим краще. Я використовую все що зараз зросло на грядці, чотири пучки зелені. Чебрець, орегано (материнка), любисток, петрушка.

Інгредієнти

скумбрія 2 шт (по 400 грамів)
сіль 1 ч. лож
чебрець
орегано
любисток
петрушка
лимон 1 шт
гострий перець 1/2 шт
часник 2 зуб
рослинна олія 100 мл
цибулю 3-4 шт

Приготування

1. Скумбрію чистимо, миємо і видаляємо зябра. Мабуть, це найскладніше в цьому рецепті.

2. Зелень подрібнюємо, додаємо часник, гострий перець, сік половину лимона і всю рослинну олію. Олія тут для того що б розкрити всі аромати зелені й передати (приліпити) їх рибі. Добре перемішуємо.

3. У рибі для кращого маринування з кожного боку робимо кілька надрізів.

4. Отриманим маринадом натираємо скумбрію всередині й зовні. Зеленню можна навіть фарширувати черевце.

5. Залишаємо маринуватися рибу мінімум години на 3, а краще на ніч (під плівкою в холодильнику).

6. Запікаємо скумбрію на цибулевій подушці (порізану півкільцями цибулю перемішати з залишками маринаду, трохи посолити).

7. Ставимо в розігріту духовку хвилин на 30. Температура 200 градусів. Перед запіканням в розрізи риби вставляємо часточки лимона. Смачним виходить все, лимон, цибуля і звичайно ж скумбрія.





На правах реклами