Ми у Facebook
15.07.2020, 18:51

У МОЗ збираються продовжити карантин в Україні

Карантин в Україні у МОЗ планують продовжити
Карантин в Україні, введений через коронавірус, планують продовжити ще мінімум на місяць, повідомив міністр охорони здоров’я країни Максим Степанов. Кабмін України розгляне питання про продовження карантинних обмежень в країні через коронавірусну інфекцію на засіданні 21 липня. Термін нинішніх обмежень закінчується 31 липня.

«У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати», — цитує Степанова агентство «РБК-Україна». Він повідомив, що МОЗ готує проект постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць. Крім того, у відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину.

Уряд України з 12 березня через спалах COVID-19 ввів загальнонаціональний карантин терміном на місяць, пізніше він кілька разів продовжувався. Також кабмін вирішив пом’якшити ряд обмежувальних заходів з 11 травня у зв’язку з контрольованою епідеміологічною ситуацією. На першому з п’яти етапів ослаблення обмежень українські власті дозволили роботу перукарень та салонів краси, відкрилися літні майданчики кафе і ресторанів, було знято заборону на прогулянки в парках, відновили роботу магазини непродовольчих товарів. Потім стартував другий етап, на якому відновили роботу громадський транспорт, готелі і дитячі сади.





На правах реклами