Ми у Facebook
21.07.2020, 18:42

Аналіз води: як правильно збирати матеріал

Чиста питна вода, без домішок та нітратів – це перший і головний крок до довгого та здорового життя. Вона впливає не лише на зовнішність, але й на весь організм в цілому. Ця рідина потрібна для вживання, приготування їжі, гігієнічних потреб. Жити без неї просто неможливо.
На жаль, якість води в останні роки стрімко знижується. Промислові викиди, агресивні хімічні речовини в сільськогосподарських добривах, загальне забруднення планети – все це перетворює живильну рідину в отруту.

Правильний та надійний аналіз води можна замовити на https://himanaliz.ua/uk/poslugi/khimichniy-analiz-vodi/. Такі лабораторії мають сучасне обладнання та великий штат досвідчених спеціалістів. Вони контролюють увесь цикл аналізу, проте бувають ситуації, коли доводиться набирати воду на перевірку самостійно.

Як правильно провести самостійний забір води на аналіз?


У більшості випадків забір води працівники приватних лабораторій проводять без участі замовника. Вони мають потрібне обладнання та навички. Проте державні центри перевірки, а також безкоштовні лабораторії просять замовників провести процедуру самостійно через брак коштів, часу та людського ресурсу. Іноді джерело знаходиться надто далеко від основних адміністративних центрів, тому клієнтам доводиться все проводити самостійно та доставляти рідину в лабораторію.

Отож, провести забір може будь-хто. Головне – дотримуватися певних правил:

1. Для забору використовується лише чиста стерильна (нова і нерозпакована) тара. Мінімальний об’єм мусить бути 0,5 л. Таку тару можна взяти в лабораторії, де буде проходити перевірка. Також можна простерилізувати використану скляну чи металеву пляшку.
2. Перед тим, як набирати воду, варто обдати вогнем вихідний отвір, звідки вона буде текти (край крана). Перед забором вода повинна стекти не менше 15 хвилин. Це обов’язкова вимога.
3. В процесі воду необхідно набирати маленькою цівкою. Кришу до тари закривають так, щоб не торкатися внутрішньої поверхні руками. Це може вплинути на результати перевірки.

Після забору воду привозять в лабораторію протягом двох годин. Це теж важливо, адже в процесі може з’явитися певний осад чи мікроорганізми. Для чистоти аналізу необхідно привозити незастояну воду.

Дуже важливо дотримуватися правил, щоб отримати правильні результати. Краще проводити процедуру в стерильних рукавичках та не зволікати з доставкою матеріалу в лабораторію. Тільки так можна дізнатися, наскільки вода підходить для вживання та приготування їжі.





На правах реклами