Ми у Facebook
17.08.2020, 19:48

"Ми проти насилля!" - Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості

Скрін з відео NEXTA Live

Актори білоруського Національного академічного театру імені Янки Купали записали відео з проханням перестати застосовувати силу.
Працівників сцени обурила надмірна жорстокість силовиків, яку останні дні можна було спостерігати в Білорусі.

"Ми, купалівці, з болем дивимося на те, що відбувається в країні. Ми поважаємо закон і права людини, але кожен вечір живемо, як на фронті. Покалічені люди нікуди не зникнуть. Вони ніколи не забудуть того, що з ними сталося. Ми вже не зможемо жити так, як раніше. Ми вимагаємо зупинити застосування сили до мирних людей". Ми дуже стурбовані тим, що наші друзі, наші колеги, сусіди, знайомі перебувають під арештом. Ми проти терору і насильства. Ми проти смертей і крові в нашій країні. Ми хочемо миру і спокою", - йдеться в зверненні, яке поширив Цензор.НЕТ.

Сьогодні, 17 серпня, стало відомо, що директора білоруського Національного академічного театру імені Янки Купали Павла Латушко звільнили. Про це повідомляє ТUT.BY з посиланням на прес-службу театру.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.





На правах реклами