Ми у Facebook
20.08.2020, 10:36

Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну

В Мінську відбулося засідання Ради безпеки. Звісно, говорили про ситуацію в Білорусі.
Міністерству внутрішніх справ, зокрема, Олександр Лукашенко доручив не допускати заворушень в країні, і особливо в Мінську. "У Мінську не повинно бути більше ніяких заворушень. Люди втомилися, люди вимагають миру і тиші", - підкреслив Президент.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Він зазначив, що, з одного боку, і добре, що білоруси відчули, що вони можуть втратити. "Але, слухайте, адже море людей, переважна більшість, які звикли жити в спокійній країні. І ми цю спокійну країну повинні їм повернути", - заявив Олександр Лукашенко.



Відео належить Інформаційному агенству БелТА

Він також зажадав захистити робочі колективи від шельмування і загроз вулиці. "Захистити робочі колективи - не тільки робочих фабрик і заводів, а й інші колективи, організації (в їх адресу сиплються загрози), колективи засобів масової інформації", - сказав глава держави.

"Якщо хтось в засобах масової інформації - ОНТ, БТ, ще десь - хочуть пострайкувати, вийти і потім знову повернутися, такого шансу у них бути не повинно. Пішли - йдіть. Але захистити колективи потрібно. І це наша сьогодні завдання . Вона актуальна ", - додав Президент.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська.





На правах реклами