Ми у Facebook
20.08.2020, 17:34

Вбудована витяжка: плюси та мінуси установки

Вибір витяжки – найскладніший етап облаштування кухні. Від того, яку ви обираєте, залежить дизайн шафок та особливості кухонного фартуху (скіналі).
За словами експертів відомого бренду Electrolux, вбудована витяжка має плюси і мінуси, а які саме - давайте з'ясуємо.

Переваги вбудованої витяжки




До найважливіших переваг фахівці віднесли:

• компактність. Повністю розміщується під шафою та непомітна в дизайні;
• ергономічність. Має мінімум відкритої площі, на якій відкладаються забруднення, тому не треба довго її мити;
• додатковий корисний простір у шафах.

Вбудована витяжка робить інтер'єр візуально чистіше та відповідає мінімалістичному стилю - вбудовування дозволяє повністю заховати короби та дроти.

Ще один важливий плюс – економічність та досить тиха робота. Такі витяжки зазвичай мають обмежену потужністю, тому витрачають не багато енергії. А установка глибоко у кухонній шафці дозволяє додатково ізолювати звуки при роботі електромотора та зробити перебування на кухні комфортнішим.

Конструкційні недоліки вбудованої витяжки




Однак у вбудованої витяжки є і недоліки. В першу чергу це габарити та “фіксована” установка. Щоб поміститися у стандартну шафу шириною 60 та глибиною 30 см, витяжка повинна бути компактніше цих розмірів. Відповідно, після установки вона не повністю перекриватиме робочу зону плити, що може позначитися на якості відведення забрудненого повітря.

Також можна виділити ще два невеликих недоліки:

• малий асортимент. Каталог повністю вбудованих витяжок досить невеликий, тому можуть бути проблеми з підбором оптимального варіанту техніки;
• збільшена ціна. Як і будь-яка інша повністю вбудована техніка, ця витяжка коштуватиме на 20-30% дорожче окремих моделей.

Чи варто купувати?


Вбудована витяжка – незвичайна техніка. Якщо ви не готові йти на компроміси в дизайні, не плануєте використовувати її на максимум – варіант однозначно варто розглянути.

Якщо не проти, щоб частина витяжки була помітною, але ж вона на 100% виконувала справу – розгляньте телескопічні або купольні варіанти.





На правах реклами