22.08.2020, 12:44
Науковці назвали овочі, які знижують ризик інфаркту та інсульту
Збільшення споживання хрестоцвітних овочів, таких броколі та капуста, пов’язане зі зменшенням ризику захворювань судин у літніх жінок.
Про це пише "Свідок" з посиланням на Жіночий світ.
Хвороби судин – це стан, що впливає на вени та артерії і може порушити приплив крові до органів. Найпоширенішою проблемою з судинами є накопичення холестерину та відкладень кальцію на внутрішніх стінках артерій. Вони також є найпоширенішою причиною інфарктів та інсультів.
“У попередніх дослідженнях ми виявили, що у тих, хто їсть більше капустяних овочів, знижується ризик виникнення клінічних захворювань серцево-судинної системи, але ми не знали, чому”, – сказала авторка дослідження Лорен Блеккенхорст з університету Західної Австралії. “Результати нового дослідження дозволили нам зрозуміти потенційні механізми цього явища”.
Дослідження було опубліковано в British Journal of Nutrition. Науковці використали дані 684 літніх жінок із Західної Австралії. Вони з’ясували, що ті, чий раціон включає багато капустяних овочів, мають менше накопичень кальцію в судинах. Відкладення кальцію – це важливий маркер структурних захворювань судин.
Науковці пов’язують це з вітаміном К, який може уповільнювати процес кальцифікації судин. Учасниці дослідження, які вживали щодня більше 45 г хрестоподібних овочів, мали на 46% менше кальцію в аорті, порівняно з тими, хто вживав мало цих овочів.
При цьому науковці додали, що вони не закликають обмежуватись лише капустяними овочами. Навпаки, що більше різноманітних фруктів та овочів буде у вашому раціоні, то краще
Хвороби судин – це стан, що впливає на вени та артерії і може порушити приплив крові до органів. Найпоширенішою проблемою з судинами є накопичення холестерину та відкладень кальцію на внутрішніх стінках артерій. Вони також є найпоширенішою причиною інфарктів та інсультів.
“У попередніх дослідженнях ми виявили, що у тих, хто їсть більше капустяних овочів, знижується ризик виникнення клінічних захворювань серцево-судинної системи, але ми не знали, чому”, – сказала авторка дослідження Лорен Блеккенхорст з університету Західної Австралії. “Результати нового дослідження дозволили нам зрозуміти потенційні механізми цього явища”.
Дослідження було опубліковано в British Journal of Nutrition. Науковці використали дані 684 літніх жінок із Західної Австралії. Вони з’ясували, що ті, чий раціон включає багато капустяних овочів, мають менше накопичень кальцію в судинах. Відкладення кальцію – це важливий маркер структурних захворювань судин.
Науковці пов’язують це з вітаміном К, який може уповільнювати процес кальцифікації судин. Учасниці дослідження, які вживали щодня більше 45 г хрестоподібних овочів, мали на 46% менше кальцію в аорті, порівняно з тими, хто вживав мало цих овочів.
При цьому науковці додали, що вони не закликають обмежуватись лише капустяними овочами. Навпаки, що більше різноманітних фруктів та овочів буде у вашому раціоні, то краще
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 1170Інші статті рубрики:
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 263
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 314
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 284
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 539
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 479