Чому традиційний зефір завжди складається з половинок
Виникнення зефіру
У далекі часи предки воліли ласувати пастилою з натуральних яблук. Їх ретельно подрібнювали, додавали до маси мед. Після відправляли в піч і томили певний час. Майстри, для надання презентабельного кольору, збивали яєчні білки і додавали до складу, інформує Ukr.Media.
Гості із закордонних країн могли спробувати покращений сорт пастили. Особливо приїжджі французи обожнювали смак ласощів. Вони безліч разів намагалися дізнатися секрет приготування. Рецепт залишався в таємниці.
Незабаром французи зважилися на ризикований вчинок — спробували навмання підібрати інгредієнти і приготувати розкішні ласощі. Подрібнили яблуко в пюре, додали білок яйця, збили і запекли в печі. В результаті вийшов смак безе з пастилою. Невагомій солодощі, яка тягнулася, дали назву — зефір.
Сучасний рецепт, порівнюючи з давнім приготуванням, особливо не змінився. В основу беруться яблука, яєчні білки, цукор і ваніль. Можна покривати солодкість шоколадом.

Сучасне виробництво зефіру
У сучасному світі зефір відрізняється неординарним зовнішнім виглядом. Він складається з двох рівних половинок, які склеєні між собою. Багатьох людей давно цікавить питання — в чому сенс подачі?
Спочатку ласощі робили руками, в одиничному екземплярі. Легку яблучну масу викладали на пергамент у формі трояндочок і запікали. Від впливу температури, поверхня зефіру підсушувалася. Дно залишалося трохи вологим, липким після приготування. Через таку консистенції половинки могли прилипнути до коробки. Тому їх викладали на папір, змащений олією.
Виготовленням зефіру стали займатися численні фабрики. Перед ними теж постало питання липкого дна. Застосовувати регулярно промаслений папір для них було невигідно, дії доставляли багато незручностей. Було прийнято рішення — склеювати частини зефіру між собою.
У тому випадку, якщо зефір повністю покритий глазур'ю, нема потреби його склеювати перед продажем. Такий рецепт не можна назвати класичним.
Зефір, зроблений за класичним рецептом кондитерів — ласощі, що складаються з двох частин. Має текстуру, схожу з пастилою. Придбати продукцію можна в спеціалізованих магазинах.

Вчені попереджають про ризик нової пандемії пташиного грипу

Світова наукова спільнота висловлює серйозне занепокоєння щодо зростаючої загрози нової пандемії, спричиненої вірусом пташиного грипу H5N1.
переглядів: 174
Як ефективно підготуватися до НМТ: поради, які дійсно працюють

Підготовка до НМТ (національного мультипредметного тесту) — це виклик, який вимагає не лише знань, а й чіткого плану, емоційної стабільності та правильного підходу до навчання. Успішне складання тесту відкриває двері до омріяного університету, тому важливо обрати дієві методи підготовки та слідувати перевіреному алгоритму дій.
переглядів: 216
Петиція про перенесення туалету на Майдані Незалежності у Рівному зібрала необхідні підписи

Електронна петиція рівнянки Лесі Салямон з проханням перенести громадський туалет з майдану Незалежності у Рівному набрала необхідні 250 підписів лише за чотири дні, що свідчить про високу суспільну зацікавленість та, ймовірно, невдоволення цим об'єктом. Тепер міська влада буде зобов'язана розглянути це звернення.
переглядів: 302
Корисний сніданок може бути смачним: шпинатні панкейки з лососем та авокадо

Рум'яні панкейки вийдуть яскравими завдяки шпинату. Вони добре поєднуються зі слабосолоною рибою та авокадо.
переглядів: 521
Поїздка в Гальштат: як виглядає казкове австрійське місто насправді
Чи Гальштат справді такий, як на картинках? Спробуємо розібратись, чому це місто стало настільки популярним, що там варто побачити, і як провести там день без розчарування.
переглядів: 158