Ми у Facebook
26.08.2020, 14:51

Хіт сезону - диня: кому на користь, а декому краще відмовитися

Як правильно їсти диню, а кому взагалі від неї краще відмовитися
Стиглі, солодкі та соковиті — в Україні розпочався сезон динь. Через холодну весну урожай почали збирати пізніше, проте саме в серпні вже можна вибрати соковиту і ароматну диню, інформує Ukr.Media.

Диня — солодкий смак серпня. В основному їх везуть з Херсона. Рідше із Запорізької та Миколаївської областей. Сортів безліч: маф, кредо, амал, колгоспниця. Однак головне — вибрати стиглу диню. Тут є кілька секретів: вона повинна бути жовтою, мати шорстку сіточку, а ось хвостик дині повинен бути трохи м'яким.

Диня — джерело корисних речовин. Калій, залізо, вітамін С, В1 і В2, каротин і фосфор. До того ж це відмінна профілактика атеросклерозу, серцево-судинних хвороб і підвищеного холестерину. Цей овоч добре втамовує спрагу і навіть допомагає позбутися каменів на зубах. Так, диня — дійсно овоч! Але при цьому нею не можна зловживати.

Попри те, що диню відносять до сімейства гарбузових, вміст цукру в ній набагато вищий.

Тому максимальна порція, яку радять дієтологи — 300 грамів і до 7-ми вечора. Однак головне — ні з чим не змішувати. А деяким взагалі від дині краще відмовитися.

Це самодостатній продукт, він не любить сусідства інших фруктів або ягід, інакше буде здуття і метеоризм. Не варто вживати диню, якщо є якісь порушення слизової, цукровий діабет — коли ми можемо викликати роздратування.

У холодильнику ціла диня може зберігатися до тижня, розрізана тільки 2 дні. При цьому не забувайте, що сильний запах дині може ароматизувати інші продукти, тому зберігайте її під харчовою плівкою.





На правах реклами