26.08.2020, 14:51
Хіт сезону - диня: кому на користь, а декому краще відмовитися
Як правильно їсти диню, а кому взагалі від неї краще відмовитися
Стиглі, солодкі та соковиті — в Україні розпочався сезон динь. Через холодну весну урожай почали збирати пізніше, проте саме в серпні вже можна вибрати соковиту і ароматну диню, інформує Ukr.Media.
Диня — солодкий смак серпня. В основному їх везуть з Херсона. Рідше із Запорізької та Миколаївської областей. Сортів безліч: маф, кредо, амал, колгоспниця. Однак головне — вибрати стиглу диню. Тут є кілька секретів: вона повинна бути жовтою, мати шорстку сіточку, а ось хвостик дині повинен бути трохи м'яким.
Диня — джерело корисних речовин. Калій, залізо, вітамін С, В1 і В2, каротин і фосфор. До того ж це відмінна профілактика атеросклерозу, серцево-судинних хвороб і підвищеного холестерину. Цей овоч добре втамовує спрагу і навіть допомагає позбутися каменів на зубах. Так, диня — дійсно овоч! Але при цьому нею не можна зловживати.
Попри те, що диню відносять до сімейства гарбузових, вміст цукру в ній набагато вищий.
Тому максимальна порція, яку радять дієтологи — 300 грамів і до 7-ми вечора. Однак головне — ні з чим не змішувати. А деяким взагалі від дині краще відмовитися.
Це самодостатній продукт, він не любить сусідства інших фруктів або ягід, інакше буде здуття і метеоризм. Не варто вживати диню, якщо є якісь порушення слизової, цукровий діабет — коли ми можемо викликати роздратування.
У холодильнику ціла диня може зберігатися до тижня, розрізана тільки 2 дні. При цьому не забувайте, що сильний запах дині може ароматизувати інші продукти, тому зберігайте її під харчовою плівкою.
Диня — солодкий смак серпня. В основному їх везуть з Херсона. Рідше із Запорізької та Миколаївської областей. Сортів безліч: маф, кредо, амал, колгоспниця. Однак головне — вибрати стиглу диню. Тут є кілька секретів: вона повинна бути жовтою, мати шорстку сіточку, а ось хвостик дині повинен бути трохи м'яким.
Диня — джерело корисних речовин. Калій, залізо, вітамін С, В1 і В2, каротин і фосфор. До того ж це відмінна профілактика атеросклерозу, серцево-судинних хвороб і підвищеного холестерину. Цей овоч добре втамовує спрагу і навіть допомагає позбутися каменів на зубах. Так, диня — дійсно овоч! Але при цьому нею не можна зловживати.
Попри те, що диню відносять до сімейства гарбузових, вміст цукру в ній набагато вищий.
Тому максимальна порція, яку радять дієтологи — 300 грамів і до 7-ми вечора. Однак головне — ні з чим не змішувати. А деяким взагалі від дині краще відмовитися.
Це самодостатній продукт, він не любить сусідства інших фруктів або ягід, інакше буде здуття і метеоризм. Не варто вживати диню, якщо є якісь порушення слизової, цукровий діабет — коли ми можемо викликати роздратування.
У холодильнику ціла диня може зберігатися до тижня, розрізана тільки 2 дні. При цьому не забувайте, що сильний запах дині може ароматизувати інші продукти, тому зберігайте її під харчовою плівкою.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 1942Інші статті рубрики:
Астропрозноз на завтра: перші симптоми та чужі конфлікти
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 29 березня.
переглядів: 130
Скраб для голови в домашніх умовах: секрет, який зменшить жирність волосся
Хочете побороти зайву жирність волосся? Спробуйте приготувати домашній та бюджетний скраб для шкіри голови.
переглядів: 153
Готуємо солодку піцу з фруктами: діти будуть щасливі
Неймовірно смачний рецепт, який можна приготувати на дитяче день народження, або у звичайний день до чаю.
переглядів: 190
"Підвищення тарифів на світло поки не буде", - Міністр енергетики
Міністерство енергетики України наразі не розглядає питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення.
переглядів: 205
У цю неділю Україна переходить на літній час: куди треба крутнути стрілки
Вже цими вихідними українці перейдуть на літній час, коли годинники переведуться на одну годину вперед у ніч проти 31 березня. Стрілки пересувають на одну годину вперед о 03:00.
переглядів: 219