Ми у Facebook
30.08.2020, 07:20

Бюджетникам з 1 вересня підвищили мінімальний оклад

Президент підписав ініційований ним закон про підвищення мінімальної заробітної плати до 5000 тисяч гривень. Мінімальний тарифний оклад працівників бюджетної сфери збільшується до 2225 гривень.

У суботу, 29 серпня, президент України Володимир Зеленський у суботу затвердив ініційований ним закон про підвищення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5000 гривень.
Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" № 822-ІХ, який парламент ухвалив на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року.

"Глава держави ініціював цей закон з метою покращення якості життя громадян за рахунок підвищення рівня доходів працюючого населення. Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня поточного року на рівні 5 тис. грн на місяць", - інформує Офіс Президента.

Також повідомляється, що з урахуванням зростання мінімальної зарплати, Кабінет міністрів України 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 1 вересня розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з оплати праці працівників бюджетної сфери до 2225 грн.

"Додаткові видатки на оплату праці через підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС будуть забезпечені за рахунок економії бюджетних видатків, передбачених у бюджеті на обслуговування державного боргу", - йдеться в офіційному повідомленні.






На правах реклами