«Корисна програма»: як вибрати стиглу диню?

«Щоб купити стиглу диню, спочатку понюхайте її, - розповідає агроном Григорій Іванов. - У стиглих плодів завжди дуже приємний запах з тонкими нотками ванілі, меду, груші та ананаса. Якщо диня не пахне взагалі або пахне зеленню, то її краще не купувати. Ще один показник стиглої дині - сухий хвостик. Млявий зелений хвостик вказує на диню, зірвану в недостиглому стані. При натисканні пальцями на шкірку диня повинна трохи пружинити. Якщо пальці сильно провалюються, значить, диня перезріла і скоро зіпсується».
Які найпопулярніші сорти дині? Чи може диня замінити солодощі? Скільки її можна з'їсти, щоб не нашкодити здоров'ю? І як диню можна подати на стіл, щоб здивувати гостей? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог березня Лисевич, агроном Григорій Іванов, шеф-кухар Андрій Петренко. Зіркова гостя випуску - телеведуча Габріелла Массанга.
«Дуже люблю диню, можу разом з сином з'їсти цілу за день - вона прекрасно замінює десерт, - зізнається телеведуча Габріелла Массанга. - Але є певні правила. Диня - продукт досить важкий через клітковину, тому краще її ні з чим не змішувати і їсти за кілька годин до або після основного прийому їжі. Тим більше не варто запивати диню молочними напоями: організму це буде не до смаку. Також слід знати міру. Дієтологи рекомендують вживати не більше 400 грамів дині в день».

Випуск ток-шоу «Корисна програма» про дині дивіться у вівторок, 1 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші випуски «Корисної програми».
У середу, 2 вересня, о 10:00 на «Інтері» - програма про кукурудзу.
Кукурудзу разом з рисом і пшеницею відносять до «трьох головних хлібів людства». Виявляється, кукурудзу можна не тільки їсти, а й пити. А ще з її допомогою будують, фарбують і навіть перуть! Силосна, кормова, зернова і солодка - в чому різниця? Яка кукурудза корисніше - на грилі, варена або консервована? У чому відмінність «молодої» кукурудзи від «старої»? Як зробити з кукурудзяних зерен попкорн і чому він «стріляє»? Як можна використовувати кукурудзяне листя і стебла? З якої кукурудзи краще готувати голубці, а яку - консервувати? Зоряний експерт ток-шоу - телеведуча Жанна Тихонова.
У четвер, 3 вересня, о 10:00 на «Інтері» - випуск про те, на що звертати увагу при виборі лосося.
Цю червону рибу люблять в усіх країнах світу. Те ж стосується і лососевої ікри. Лосось - прекрасний дієтичний продукт. Але чи всі частини риби однаково корисні? Яким повинен бути колір свіжого лосося? Якщо риба без голови і зябер, як визначити її свіжість? У чому суть лососевої дієти? Які смачні і незвичайні страви з лосося готують в різних країнах? І на що слід звернути увагу при виборі лососевої ікри? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт випуску - телеведучий Андрій Джеджула.
У п'ятницю, 4 вересня, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми», присвячений кавунам.

Кавун - улюблені ласощі багатьох дорослих і дітей в літню пору року. При виборі цього плода вкрай важливо враховувати його стиглість. Інакше, в кращому випадку, ви залишитеся розчарованими смаком ягоди, а в гіршому - можете отруїтися. Що потрібно знати, щоб безпомилково вибрати найсолодший і смачний кавун? Як «звучить» стиглий плід? Де знайти хороший кавун? Які види кавунів найчастіше зустрічаються в Україні? Чим вони відрізняються? І як приготувати з кавуна солону закуску? Зоряний експерт програми - телеведуча Світлана Вольнова.
А в суботу, 5 вересня, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму про свинину.
За даними фахівців, свинина становить 40% усього тваринного білка, споживаного в світі. Серед безперечних лідерів - Китай, де вживають 48 кілограмів свинини на людину в рік. Що ж корисного в цьому м'ясі? Які існують породи свиней і чим вони відрізняються? Як правильно вибрати м'ясо? Які страви краще готувати з різних частин туші? Про які секрети приготування свинини знають шеф-кухарі? Зоряний експерт ток-шоу - телеведучий Олександр Бондарчук.
Текст і фото - пресслужба Інтер.

Дуже смачно й вишукано: Полуничне тірамісу з вершковим кремом

Якщо вам видається нудним класичний десерт тірамісу, спробуйте приготувати сезонне, полуничне. О, цей неперевершений смак вас вразить!
переглядів: 83
Як вимити нітрати з овочів та фруктів: Дієві методи очищення продуктів

Сезон свіжих овочів та фруктів набирає обертів, але попри користь у цих продуктах можуть міститись нітрати. Як вберегтися від шкідливого впливу корисних продуктів? Миємо й ще раз миємо.
переглядів: 770
Як перетворити брудну воду в питну

Щоби знизити ризик виникнення інфекційних захворювань на уражених територіях потрібно знати як перетворити забруднену воду в придатну до споживання.
переглядів: 181
Як обрізувати малину в червні для майбутніх урожаїв?

Бажаєте збільшити врожай малинки? Проведіть обрізку зайвих пагонів і результат не забариться! Сьогодні розповімо, як це зробити правильно.
переглядів: 423
Уряд України вирішив спростити процес оформлення паспортів

Процес оформлення паспортів стане легшим, особливо для громадян, які перебувають за кордоном. Кабінет міністрів дозволив Державній міграційній службі та дипломатичним установам отримувати витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.
переглядів: 653