Ми у Facebook
04.09.2020, 11:58

Як правильно використовувати антисептик: рекомендації МОЗ

Фото з сайту Прямого.

Людина повинна використати три мілілітри антисептика й обробити ним дві руки.
Про це в ефірі "Прямого" заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Це антисептики, якими треба обробляти руки. Перше, що я помічаю, скільки ми говоримо про ці речі... Але коли ми обробляємо антисептиком, як зазвичай людина обробляє руки? Так не допомагає. Ми повинні три мілілітри зробити й обробити руки антисептиком, дві руки. Тобто треба стільки антисептику", - розповів Ляшко.

"Ви знаєте, що просто самогон продають на деяких автостанціях?", - уточнив ведучий.



"Цього не повинно відбуватися. Тому що антисептики проходять реєстрацію як дезінфікуючі засоби. Але чому я приніс два? Ми зараз говоримо про те, що розпочався навчальний рік, і досить часто батьки дають дітям антисептики. Цей зазвичай можуть пирскнути, і спиртовий розчин може попасти на слизові, на очі, і це може заподіяти шкоду іншим. І це дітям не рекомендовано давати. Але є антисептики, які без розпилювача, і в них дозування, їх треба потрусити.

COVID-19: уся необхідна інформація для рівнян (+ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

Вони однакові, просто інша склянка. Тому я рекомендував би давати дітям до школи антисептики, які все-таки не розпиляються, для того, щоб зменшити можливі негативні наслідки й конфліктні ситуації, які можуть виникнути під час, коли діти бавитися на перерві. Воно попадає на слизові або на оболонку ока, і це може призводити до алергічних реакцій", - резюмував він.

Про це повідомляє Прямий.





На правах реклами