Ми у Facebook
11.09.2020, 15:03

Віталій Герман: «Історію Рівного треба зберігати, а не знищувати!»

Зараз чимало дискусій ведеться щодо того, чи є у Рівному історичні об’єкти, які варто було б популяризувати і які могли б відвідувати туристи. Але інша сторона цього питання – це те, що було реально зроблено для того, щоб історична спадщина міста була збережена, а не знищена.


Насправді за десятки років жодних зусиль в цьому напрямку не було помітно.
То ж за підтримки заступника міського голови Рівного Віталія ГЕРМАНА у місті відбувся Міжнародний круглий стіл "Спадщина міжвоєнного модернізму: проблеми збереження та використання". Його мета – дізнатися більше про історію рідного міста та зберегти ті пам’ятки, які ще мають шанс стати «візитівкою» Рівного.

- Наше місто має свою цікаву історію та свою культурну спадщину, яку нам треба досліджувати, берегти, не знищувати! Сьогодні, в рамках проєкту "Спадщина міжвоєнного модернізму: проблеми збереження та використання - міжнародний круглий стіл" зібралися небайдужі до архітектури Рівного люди. Знаково, що захід відбувається в Майстерні Міста Рівне - відкритому громадському просторі для усіх, - говорить заступник міського голови Рівного Віталій ГЕРМАН. - Маю думку, що завдяки таким проєктам, ми рівняни, більше дізнаємося про історію архітектури, поряд з якою гуляємо щодня, про події, що відбувалися на вулиці, якій мешкаємо та про історичних постатей, які творили наше місто колись і творять його сьогодні.



Віталію Герману вдалося поспілкуватися та перейняти досвід Польщі від Славоміра Місяка – Генерального Консула Республіки Польща. Адже люди з досвідом, які реалізовували подібні проекти, точно знають, як краще зберегти історичну спадщину Рівного.

Нагадаємо, що Міжнародний круглий стіл проводиться в рамках проєкту "Рівне модерністичне: міжвоєнна архітектурна спадщина", реалізованого ГО "Інститут українского модернізму" (м. Рівне) в рамках і завдяки підтримці проєкту по роботі з культурною спадщиною в Україні "ReHERIT" Спільна відповідальність за спільну спадщину" та Європейського Союзу. Партнерами проєкту є Кафедра архітектури та середовищного дизайну НУВГП Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненський Краєзнавчий Музей, Управління Культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.






На правах реклами