Чому традиційний зефір завжди складається з половинок
Виникнення зефіру
У далекі часи предки воліли ласувати пастилою з натуральних яблук. Їх ретельно подрібнювали, додавали до маси мед. Після відправляли в піч і томили певний час. Майстри, для надання презентабельного кольору, збивали яєчні білки і додавали до складу, інформує Ukr.Media.
Гості із закордонних країн могли спробувати покращений сорт пастили. Особливо приїжджі французи обожнювали смак ласощів. Вони безліч разів намагалися дізнатися секрет приготування. Рецепт залишався в таємниці.
Незабаром французи зважилися на ризикований вчинок — спробували навмання підібрати інгредієнти і приготувати розкішні ласощі. Подрібнили яблуко в пюре, додали білок яйця, збили і запекли в печі. В результаті вийшов смак безе з пастилою. Невагомій солодощі, яка тягнулася, дали назву — зефір.
Сучасний рецепт, порівнюючи з давнім приготуванням, особливо не змінився. В основу беруться яблука, яєчні білки, цукор і ваніль. Можна покривати солодкість шоколадом.

Сучасне виробництво зефіру
У сучасному світі зефір відрізняється неординарним зовнішнім виглядом. Він складається з двох рівних половинок, які склеєні між собою. Багатьох людей давно цікавить питання — в чому сенс подачі?
Спочатку ласощі робили руками, в одиничному екземплярі. Легку яблучну масу викладали на пергамент у формі трояндочок і запікали. Від впливу температури, поверхня зефіру підсушувалася. Дно залишалося трохи вологим, липким після приготування. Через таку консистенції половинки могли прилипнути до коробки. Тому їх викладали на папір, змащений олією.
Виготовленням зефіру стали займатися численні фабрики. Перед ними теж постало питання липкого дна. Застосовувати регулярно промаслений папір для них було невигідно, дії доставляли багато незручностей. Було прийнято рішення — склеювати частини зефіру між собою.
У тому випадку, якщо зефір повністю покритий глазур'ю, нема потреби його склеювати перед продажем. Такий рецепт не можна назвати класичним.
Зефір, зроблений за класичним рецептом кондитерів — ласощі, що складаються з двох частин. Має текстуру, схожу з пастилою. Придбати продукцію можна в спеціалізованих магазинах.

Як інвестувати в криптовалюту по-сучасному
У сучасному світі криптовалюти стали не лише засобом інвестицій, а й активним фінансовим інструментом для торгівлі та збереження капіталу. Важливим аспектом успішного інвестування є розуміння того, як читати графік криптовалют, аналізувати вартість криптовалют і оцінювати ризики, пов’язані з використанням кредитних коштів для їхньої купівлі
переглядів: 82
Три найкращі рецепти млинців на Масницю: тонкі, пишні та дріжджові

Масниця — це не лише веселе народне свято, а й чудова нагода потішити себе та рідних смачними млинцями.
переглядів: 149
Як доглядати за розсадою перцю та помідорів: поради для гарного врожаю

Розсада перцю та помідорів вимагає правильного догляду, щоб забезпечити гарний урожай. Дотримуючись основних правил вирощування, ви отримаєте здорові та міцні рослини.
переглядів: 537
"Оскар-2025": де та коли дивитися пряму трансляцію

У ніч з 2 на 3 березня відбудеться 97-ма церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу – "Оскар". Українські глядачі зможуть побачити пряму трансляцію події на телеканалі "Суспільне Культура".
переглядів: 286
Масниця 2025: українські традиції святкування Колодія та рецепти смачних страв

З 24 лютого по 2 березня 2025 року українці відзначатимуть Масницю, або Колодія – традиційне слов'янське свято, що символізує прощання з зимою та зустріч весни.
переглядів: 389