Ми у Facebook
22.10.2020, 10:44

Як виконали чинні мери свої обіцянки з 2015 року: підсумковий рейтинг 2020

П'ятирічна каденція міських голів добігає кінця. Що з обіцянками? Які реалізовані, а які провалені? До речі, всі чинні мери, незалежно від результатів виборів 25 жовтня, ще мають час для реалізації певної кількості обіцянок - до кінця бюджетного року 31 грудня 2020.
Видання "Слово і Діло" підрахувало всі обіцянки чинних мерів України – передвиборчі зразка 2015 року, а також поточні за всі 5 років.



"Складаючи підсумковий рейтинг, ми зробили акцент саме на кількості виконаних обіцянок. Адже деякі мери дали їх кілька сотень і значну частину – виконали, але були й такі, що взяли на себе лише кілька десятків публічних зобов’язань і не змогли реалізувати навіть половину".

До речі, багато обіцянок мерів можуть вважатися виконаними або проваленими лише наприкінці бюджетного року, зокрема, інфраструктурні, пов’язані з освоєнням коштів.

Згідно з рейтингом "С і Д", найбільше намірів протягом каденції виконав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який реалізував 174 зобов’язання. Це 44% від загальної кількості його обіцянок. Загалом мер Івано-Франківська дав 397 обіцянок.

Друге місце посів мер Києва Віталій Кличко, який виконав 134 обіцянки (41%), провалив 113 (35%). Загалом Кличко за п’ять років дав 324 обіцянки.

Міський голова Дніпра Борис Філатов виконав 129 зобов’язань або 64% від обіцяного. Провалив Філатов майже чверть – 49 обіцянок. Загалом, мер Дніпра дав 201 обіцянку.

Найменше обіцянок виконав мер Херсона Володимир Миколаєнко. Загалом він дав тільки 27 обіцянок і за 5 років зміг реалізувати 17. Хоча у відсотках цей показник цілком достойний – 63%. Але 27 публічних зобов'язань за всі п'ять років роботи – це надто мало порівняно з будь-яким міським головою.

Згідно з підрахунками аналітиків видання "Слово і Діло", чинний міський голова Рівного Володимир Хомко, виконав 50 відсотків з обіцяного. У нього 44 виконаних і 37 невиконаних обіцянок.





На правах реклами