Ми у Facebook
31.10.2020, 19:30

В Україні подорожчали яблука

Стало відомо, чому подорожчали українські яблука
Українські яблука в цьому році виявилися дорожчими, ніж імпортні банани. До того ж в країні – дефіцит якісних яблук. Через квітневі морози загинула майже половина яблуневого цвіту. В результаті якщо минулого року оптова ціна від фермера становила 7-8 грн за кілограм, то зараз яблука відпускають по 10-12 грн. Про це повідомляє “Сьогодні”, пише agronews.ua.

У жовтні на деревах все ще дозрівають соковиті фрукти. І хоча гілки рясніють, херсонські фермери скаржаться на неврожай. У цьому сезоні в Херсонській області зібрали 5 000 тонн яблук – це наполовину менше, ніж торік. Але найбільше садівників засмучує ціна, яку встановлюють перекупники.



“Якщо працювати безпосередньо з магазинами, то вони нам пропонують такі умови… Платять за товар через місяць, а то й через два. Фактично збивають ціну і свої 2-3 гривні накидають, щоб заробити”, – розповідає директор агрофірми Олександр Ощипок. Тобто, фермер за свою роботу недоотримує гроші, а споживач їх переплачує.

Ціна на яблука зростає саме в дорозі до полиць магазинів. І якщо за кілограм “Семеренко” фермер просить 12 гривень, в столичних супермаркетах цей сорт продають мало не втричі дорожче.





На правах реклами