Ми у Facebook
08.11.2020, 07:30

Погода в листопаді: синоптики розповіли про дощі та перший сніг

Друга половина осені буде такою, до якої ми звикли в останні десятиліття. Суттєвого похолодання зі снігами та морозами не очікується.
За прогнозом Укргідрометцентру, середня місячна температура в листопаді цьогоріч буде коливатися в межах +1…8°С (у горах 0…+3°С), що в західних областях близько до середніх багаторічних значень, на решті території – на 1-1,5°С вище середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується в східних і Сумській областях дещо менше норми – 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень – 37-65 мм, в горах до 110 мм.

За прогнозами народного синоптика Володимира Деркача із Каменя-Каширського, на початку листопада підуть дощі, але вже в середині місяця погода зміниться і покращиться. Щоправда, температура повітря відчутно знизиться і протримається на такому рівні до другої декади місяця. Потім знову очікуються дощі, місцями з переходом в сніг. У третій декаді листопада температура знизиться. Однак міцних морозів не очікується: мінуси стовпчик термометра показуватиме переважно вночі й під ранок.

Директор науково-аналітичного центру, кліматолог Василь Троцюк теж говорить про поступове зниженння температури: "У першій декаді температура повітря буде поступово опускатися. Максимальний показник в цей період буде на заході та півночі - плюс 12 градусів. У центрі очікується 8-10 градусів. Вночі-близько 2-4 градусів вище нуля". У другій половині місяця вночі температура буде опускатися до нуля, хоча в основному переважатимуть плюсові показники. В цілому, температура повітря в другій половині осені перевищуватиме норму на півтора-два градуси, обіцяє кліматолог. Після 20 листопада очікується сніг з дощем, але він буде швидко танути.





На правах реклами