Ми у Facebook
09.11.2020, 07:00

У США розпочала роботу група Байдена і Гарріс із передачі влади

Основна діяльність групи триватиме 73 дні
У США розпочала роботу група кандидата в президенти країни Джо Байдена і кандидатки у віце-президенти Камали Гарріс із передачі влади. Про це повідомила пресслужба групи в Twitter, — пише "ZIK".

Зазначається, що основна діяльність групи триватиме трохи більше двох місяців. "Подальша робота в найближчі 73 дні стане основою для адміністрації, яка на перше місце ставить здоров’я, безпеку та характер наших громад", – йдеться в повідомленні.

У США обрали нового президента

Водночас на сайті штабу Байдена повідомляється, що відомство відповідає за забезпечення успішної передачі влади між нинішньою та новою адміністраціями. Зокрема, група готується допомогти Байдену і Гарріс "вирішити невідкладні завдання, які стоять перед країною з першого дня".

Нагадаємо, вчора, 7 листопада, у США кілька засобів масової інформації на основі даних про підрахунок бюлетенів і своїх експертних оцінках оголосили про перемогу Джо Байдена на виборах очільника країни. За попередніми підрахунками, Байден переміг у Пенсільванії, і в цілому по країні набрав 273 голоси вибірників із 270 необхідних.

Одразу після цього Джо Байден заявив про його обрання на посаду очільника держави. За словами політика, він обіцяє бути президентом всієї країни.

У свою чергу Дональд Трамп наголосив, що штаб буде оскаржувати результати виборів у суді наступного тижня та додав, що "Байден поспішає помилково поставити себе за переможця".





На правах реклами