Ми у Facebook
12.11.2020, 14:10

"Ми дійдемо до Європейського суду": Іван Іванов про фальсифікації виборів на Рівненщині

Кандидат у депутати від Аграрної партії Іван Іванов прокоментував скандальну ситуацію щодо виборів у Рівненську районну та Рівненську обласну ради. А також пояснив, чому збирається подавати позов до Європейського суду.

Кандидати в депутати до Рівненської районної ради від Аграрної партії впевнені, що районна ТВК виявила бездіяльність та просять провести перевибори у двох округах. За словами кандидата в депутати до Рівненської обласної та районної рад Івана Іванова всі порушення, які були виявлені на округах підтверджують Міжнародні спостерігачі, які їздили по дільницях з представниками Аграрної партії.

Водночас усі ці порушення не завадили Рівненській районній ТВК постановою №99 оголосити результати виборів депутатів до Рівненської районної ради, оприлюднена 10.11.2020 року, за якими виборці та кандидати дізналися, що Рівненська обласної партійна організація Аграрної партії України до районної ради не набрала необхідних відсотків голосів виборців.

- Загалом по району мешканці підтримували нашу політичну силу, – пояснює кандидат від Аграрної партії до Рівненської районної ради Іван ІВАНОВ. – Найнижчі результати наша політсила отримала тільки в двох окргуах, де наші спостерігачі фіксували порушення. Паралельний підрахунок спостерігачами від Аграрної партії показував зовсім інші результати. То ж насправді є хтось, кому заважають аграрії у місцевих радах.

Водночас Іван Іванов наголошує, що їх кандидати та ті, хто підтримують політичну силу не здаються і вже 11 листопада у суді було розглянуто позов від Аграрної партії. У ньому позивачі вимагають:

Визнати протиправною бездіяльність Рівненської міської територіальної виборчої комісії (код ЄДРПОУ 34021160, 33022, Рівненська обл., місто Рівне, вул. ГАГАРІНА, будинок 6, КАБІНЕТ 33), яка полягає у відсутності на виборчих дільницях, виборчих округів № 5, 6, що розташовані в м. Рівне інформаційних плакатів та інформаційних буклетів Рівненської обласної партійної організації Аграрної партії України у місцях, доступних для виборців, чим порушенні законні права, які передбаченні Виборчим кодексом України щодо можливості інформування виборців з програмою партії та переліком кандидатів у депутати ( їх фото, відомостями про освіту, посаду (заняття), місце роботи, партійність тощо) у приміщенні для голосування, у тому числі в день голосування та під час голосування.

– Скасувати постанову Рівненської районної територіальної виборчої комісії (код ЄДРПОУ 43756028, 33001, Рівненська обл., місто Рівне, вул. Соборна, будинок 195) від 05.11.2020 року №99 про оголошення результати виборів депутатів до Рівненської районної ради, в частині визнання виборів депутатів до Рівненської районної ради у 5 та 6 виборчих округах міста Рівного, зобов’язати Рівненську районну територіальну виборчу комісію (код ЄДРПОУ 43756028, 33001, Рівненська обл., місто Рівне, вул. Соборна, будинок 195) прийняти рішення про визнання виборів депутатів до Рівненської районної ради у 5 та 6 виборчих округах міста Рівного такими, що не відбулися та призначити повторні вибори у відповідності до Виборчого кодексу України.

Ввечері після тривалої наради суддя оголосив рішення в якому Аграрній партії відмовлено у позові повністю. Тим самим суд не підтримав скасування постанови ТВК та проведення перевиборів у двох округах.

- Таке рішення для нас не є дивним. Адже зрозуміло, що на суддю чинили шалений тиск та не дозволити йому прийняти рішення згідно фактів та достовірних доказів. Водночас вони "не на тих напали", адже ми не збираємося здаватися. Готові подавати апеляцію. Навіть якщо потрібно буде, то звертатимемося до Європейського суду з прав людини, щоб захистити права виборців, - наголосив Іван ІВАНОВ.





На правах реклами