Ми у Facebook
13.11.2020, 11:00

У шведській школі діти вивчатимуть українську мову

Українську мову вивчатимуть у школах шведського міста
Відтепер діти у Гетеборзі зможуть вивчати українську мову як шкільний предмет. Українську мову вивчають у школах у понад 40 країнах світу. Така можливість нещодавно з'явилася й у школярів шведського міста Гетеборг. Про це повідомило посольство України у Швеції.

Відтепер діти у Гетеборзі зможуть вивчати українську мову як шкільний предмет (вивчається за бажанням), за який вони отримуватимуть оцінки. Наразі приймаються нові заяви, і невдовзі розпочнеться навчання у першої групи, – йдеться у повідомленні.

У шведській громаді уточнили: аби в місцевих закладах освіти з’явилась українська мова, потрібно щонайменше п'ять заяв від батьків на комуну. Щоб написати відповідну заяву, всі зацікавлені особи повинні звернутись до школи, де навчається дитина. Форма відповідної заяви також доступна на сайті Української громади у Гетеборзі.

Цікаво, що в Польщі та Молдові є декілька шкіл, в яких поряд з державними мовами деякі предмети викладаються українською. Такий заклад освіти ще є в Литві та Румунії. Про це в ефірі інформаційно-політичного проєкту «Прямим текстом» розповів представник руху захисту української мови Єгор Гуськов.





На правах реклами