Ми у Facebook
15.11.2020, 13:00

Як правильно лікувати вітрянку у дитини?

Чому кажуть, що вітрянкою краще перехворіти в дитинстві, а не в дорослому віці?
З віком хвороба переноситься важче і з численними ускладненнями, - пише портал "Наша мама".

Вітряна віспа, а простіше кажучи вітрянка, – це гостре інфекційне захворювання. Вірус вітрянки належить до сімейства герпетичних вірусів, дуже заразний, тобто миттю передається повітряно-краплинним шляхом через чхання та кашель. І період, коли перехворіла людина залишається заразною, дуже великий – до 21 дня.

Чому не можна мити руки в гарячій воді: правильний догляд за шкірою рук в холодну пору року

Перші симптоми вітрянки у дитини

- підвищення температури, висипання спершу рожевого кольору, а потім з пухирцями на обличчі та волосистій частині голови, потім на плечах, грудях, животі, в роті, горлі, на повіках, іноді в дитини може бути разово понос, блювота.
- через кілька днів пухирці підсихають, на них з'являється скоринка, яка має сама відвалитися. На місці прища залишиться темнувата цятка, яка згодом теж зникне. Висипання можуть бути зовсім незначні, а можу з'являтися протягом 7 днів.

Як лікувати?

Розчухувати висип категорично не можна! І це дуже важливо пам'ятати. Адже якщо дитина почне їх розчухувати, може занести інфекцію. Як результат – після хвороби залишаться віспини – незагойні рубці.

Під час вітрянки дитина повинна часто мити руки з милом. А мама повинна змазувати висип зеленкою або фукорцином. Тільки не перестарайся, щоб не спалити ніжну шкіру дитини.

Купати дитину під час вітрянки не можна. Тільки після того, як підсохлі скоринки відпадуть самі. Звісно, складно не купати дитину більше 7 днів, і дорослий не кожен витримає таке випробування. Але постарайся хоч би не мочити обличчя та місця, де віспини особливо помітні.

Якщо висип з'явився в роті, нехай дитина полоще рот протимікробними засобами.

Багато пиття – один із основних засобів при лікуванні вітрянки. Особливо підійдуть напої, що містять вітамін С – сироп або відвар шипшини, чай зі смородини. Можливо, лікар випише дитині полівітаміни для відновлення організму та більш активного заживання висипань.





На правах реклами