Ми у Facebook
21.11.2020, 17:30

Електронна прописка в Україні: все що потрібно знати

Українцям обіцяють е-прописку
Віцепрем'єр-міністр і глава Мінцифри (Міністерства цифрової трансформації) Михайло Федоров пообіцяв електронну прописку громадянам, чиє житло вже є в реєстрі місцевої територіальної громади. Крім цього, Федоров піддав різкій критиці сучасну систему ведення реєстрів територіальних громад на папері. Про це в п’ятницю, 20 листопада, віцепрем’єр написав у соціальній мережі.

Спочатку Федоров нагадав про прописку як найпоширенішу держпослугу в країні, без якої неможливо функціонувати в суспільстві. На думку глави Мінціфри, закон про створення реєстрів територіальних громад п’ятирічної давнини ускладнив громадянам прописку, а державним органам, що надають послуги, – виконання їхніх прямих обов’язків.

Як зазначив Федоров, маємо 7 тисяч реєстрів громад, не пов’язаних між собою і десятки паперових звітів в усі інстанції. Щоб прописатися, необхідно підтвердити право власності. Але в чинних реєстрах міститься тільки 30 відсотків нерухомості українців. Якщо твоєї квартири немає в реєстрі територіальної громади, йди в БТІ (Бюро технічної інвентаризації) і підіймай архіви.

За словами міністра, його відомство підготувало постанову уряду про реєстри громад виключно в електронному вигляді. До кінця року Федоров пообіцяв електронну прописку тим, чиє житло є в реєстрі. А пізніше, після початку електронної взаємодії з БТІ – всім іншим українцям.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ