Ми у Facebook
15.12.2020, 08:20

Чорний чай чи чорна кава: який напій корисніший?

Більшість людей незмінно починають ранок з чашки кави або чаю. Вони зігрівають нас, а також дають нам енергію, щоб зігнати залишки сну.
Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, краще пити ці напої без додавання молока та цукру, пише Жіночий світ.

Відмова від цукру та молока допоможе зменшити споживання калорій. Краще пити просто чорну каву або чорний чай. Але який з цих двох варіантів більш корисний?

Люди, що стежать за здоров’ям та фігурою, цінують чорну каву за велику кількість антиоксидантів. А завдяки кофеїну вона дає значний запас енергії, який дозволяє тренуватись довше та ефективніше.

Торт "Наполеон" для лінивих – без випічки і замороки

Крім антиоксидантів чорна кава містить також калій та магній. Дослідження, опубліковане в International Journal of Epidemiology, дійшло висновку, що люди, які споживають чорну каву, мають менший ризик розвитку ожиріння та діабету 2 типу.

Чорний чай та чорна кава мають схожі властивості, однак вміст поживних речовин та харчова цінність у них різна. У порівнянні з кавою чорний чай містить менше кофеїну. Він не містить жиру та допомагає зміцнити імунітет.

Дослідження, опубліковане в European Journal of Nutrition, показало, що люди, які вживали чорний чай, худнули легше.

Який же напій обрати? Це залежить від того, які переваги ви хочете отримати. Якщо ви хочете почати день активно, краще обрати каву, а якщо зменшити споживання кофеїну – краще обрати чай. Людям, які страждають на гіпертонію, слід уникати чорної кави. У вечірній час від кави краще відмовитись всім, вона може негативно вплинути на ваш сон.





На правах реклами