Ми у Facebook
21.12.2020, 12:00

Вчені назвали 3 продукти, які покращують роботу мозку в літньому віці

Їжа, яку ми їмо, може мати прямий вплив на нашу гостроту пізнання в більш пізні роки.
Це ключовий висновок дослідження Університету штату Айова, висвітленого в статті, опублікованій у випуску журналу Journal of Alzheimer’s Disease за листопад 2020 року, - пише ukrhealth.net.

Віллетт, Клінінст та їх команда проаналізували дані, зібрані з 1787 людей похилого віку (від 46 до 77 років на момент завершення дослідження) у Сполученому Королівстві за допомогою UK Biobank, великомасштабної біомедичної бази даних та дослідницького ресурсу, що містить ін-детальну генетичну інформацію та інформацію про здоров’я від півмільйона учасників з Великобританії. База даних доступна у всьому світі для затверджених дослідників, які проводять важливі дослідження найбільш поширених і небезпечних для життя захворювань у світі.

Учасники також відповіли на питання про їх споживання їжі та алкоголю на початковому рівні і в ході двох наступних оцінок. В анкеті по частоті прийому їжі учасникам задавалося питання про споживання ними свіжих фруктів, сушених фруктів, сирих овочів і салатів, приготованих овочів, жирної риби, нежирної риби, обробленого м’яса, птиці, яловичини, баранини, свинини, сиру, хліба, пластівців, чаю і кави, пиво і сидр, червоне вино, біле вино, шампанське і лікер.

Гастроентеролог пояснила, чим небезпечний для здоров'я новорічний салат "Олів'є"

Ось чотири найважливіші висновки дослідження:

На сьогоднішній день було показано, що сир є найбільш захисним продуктом від вікових когнітивних проблем навіть у пізньому віці.

Щоденне споживання алкоголю, особливо червоного вина, було пов’язано з поліпшенням когнітивних функцій.

Було показано, що щотижневе споживання баранини, але не іншого червоного м’яса, покращує довгострокові когнітивні здібності.

Надмірне споживання солі – це погано, але тільки людям, вже схильним до ризику хвороби Альцгеймера, можливо, буде потрібно стежити за їх споживанням, щоб з часом уникнути когнітивних проблем.





На правах реклами