Ми у Facebook
15.12.2020, 12:40

Гастроентеролог пояснила, чим небезпечний для здоров'я новорічний салат "Олів'є"

Три органи в людському організмі можуть не витримати такого "свята живота"
Вже за два тижні українці сядуть за новорічний стіл. І найпопулярнішим блюдом у багатьох стане традиційний салат "Олів'є", який за кордоном чомусь називають російським. Рецептів його безліч, але при цьому в будь-якому виконанні салат може завдати непоправної шкоди здоров'ю. Про це попереджає дієтолог та гастроентеролог Марина Хорол, - пише greenpost.ua.

"Він шкідливий хоча б тому, що там велика кількість інгредієнтів — це по-перше. Для підшлункової залози це така розвага, яку важко витримати. Тому що потрібно знайти саме ті ферменти, які будуть розщеплювати один продукт, другий, третій і так далі. Друге — це заправка. Це, як правило, майонез плюс сметана — досить жирно й калорійно. Це теж удар по печінці й жовчному міхуру", - пояснила фахівець.

Жіноча консультація: які послуги рівнянки можуть отримати безкоштовно

Крім того, є ще одна небезпека, вона полягає в тому, що через змішування багатьох інгредієнтів салат починає дуже швидко псуватися. По суті, простоявши ніч на столі, він вже може викликати отруєння через розмноження хвороботворних бактерій.

"Для лікарів перші дні Нового року — самі напружені. Саме в цей час в лікарні потрапляє велика кількість людей з різними травмами та отруєннями. Як правило, причиною останніх, після зловживання алкогольними напоями, на другому місці є поїдання вчорашніх салатів", - говорить Хорол.

Дієтолог радить не їсти несвіжі новорічні делікатеси всі новорічні канікули. І особливо це стосується "Олів'є". Тому і готувати його потрібно не тазиками, а маленькими порціями, щоб не залишати на завтра. А для заправки краще використовувати не жирний магазинний майонез, а йогурт, за що підшлункова скаже тільки "дякую".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ