Як на ринку відрізнити кислі мандарини від солодких
Пам'ятайте головну заповідь
Перша, головна і єдина заповідь, що стосується вибору мандаринів, говорить: розглядай і тискай. Непотрібно боятися брати мандарини в руки, а також трохи (і легенько) придушити їх. Аналіз описаних нижче ознак дозволить споживачеві отримати найбільш точну відповідь на головне питання: які ці мандарини на смак.

Ознака перша — колір
У даному разі йдеться зовсім не про м'якуш фрукта, а про його шкірку. Саме колір шкірки дозволяє з досить високою часткою ймовірності виявити нестиглі мандарини. Якщо шкірка мандаринів має жовтий або блідо-жовтий колір, то краще їх не брати. Швидше за все вони будуть або кислими, або навпаки занадто солодкими. У правильного, добротного мандарина шкірка повинна бути строго оранжевого кольору.
Ознака друга — товщина
Товщина і фактура шкірки мандарина також можуть багато чого сказати про якість фрукта. Занадто товста і жорстка шкірка швидше за все буде ознакою недозрілого, а значить і кислого плоду. Навряд чи на такий продукт варто витрачати свої гроші. Шкірка правильного мандарина повинна бути тонкою. Чим тонше, тим краще. Такий плід буде ароматним, соковитим і в міру солодким. Крім того, покрив фрукта повинен мати характерну пористу фактуру.
Ознака третя — форма
Остання за списком, але не за значенням ознака, на яку слід звертати свою увагу при виборі мандаринів для столу — це форма. Найчастіше мандарини мають характерну плескату форму. Однак, саме кислі мандарини часто мають таку форму. Чого не можна сказати про ті фрукти, які вже придбали строго круглу форму без спотворень. Останні будуть гарантовано солодкими. Якщо довелося побачити такі на прилавку — можна сміливо брати.

Що робити, якщо розсада томатів чорніє та падає: поради проти чорної ніжки

Чорна ніжка — грибкове захворювання, яке вражає кореневу шийку молодих рослин. Стебло темніє, стоншується і загниває, розсада падає й гине.
переглядів: 53
Що додати в тісто, щоб паска була жовта: перевірені лайфхаки

Ароматна, м’яка, пухка — саме такою має бути ідеальна великодня паска. Але є ще один важливий критерій — колір. Багато господинь мріють про насичено жовту паску, як із бабусиної печі, але сучасні яйця часто не дають такого ефекту.
переглядів: 118
Ціни на Рівненщині: що найбільше подорожчало за перший місяць весни

На споживчому ринку області у березні 2025 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6%.
переглядів: 194
Які квіти саджати на могилі: красиві та невибагливі варіанти

Догляд за могилою — це не лише прояв пам’яті, а й спосіб виразити любов та повагу до померлого. Одним із важливих елементів впорядкування місця поховання є висадка квітів та рослин.
переглядів: 760
Сюрприз із доставкою: як дарувати емоції через квіти
Квіти давно стали універсальним способом висловлення почуттів. Їх дарують не лише з нагоди, а й тоді, коли хочеться підтримати, вибачитися або просто нагадати про себе.
переглядів: 147