Ми у Facebook
24.12.2020, 09:32

Зеленський підписав закон про відновлення відповідальності за недостовірне декларування

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання декларації особами, що зобов'язані це робити.
Президент України Володимир Зеленський у середу, 23 грудня, підписав закон про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, - пише dw.com.

Як зазначає пресслужба президента України, цей закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням Конституційного Суду України.

Відповідні зміни вносяться до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та Закону України "Про запобігання корупції".

"Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв'язку з рішенням Конституційного суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.





На правах реклами